"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. december 4., kedd

Antiszemitizmust és annak gyökereit megtagadó ima


Nemes Pál levele:


Kedves Boglárka!

A körülöttünk zajló események, amelyek az egész országunk jelenére és jövőjére, sorsára kihatással vannak, késztettek arra, hogy Amanda Buys: Antiszemitizmust és annak gyökereit megtagadó imák c. írását betegyem a Hírlevélbe.
Ezt az írást másolom most ide, ebbe a kísérő emailbe is …
Hiszem, hogy természetesen az Úr kezében van, mégis Isten a magyarországi eklézsia kezébe tette ennek az országnak a sorsát, jövőjét - ezen a területen is. Ha mi megtesszük a szükséges lépéseket szellemben - imák, szellemi kijelentések, kinyilvánítások -, meg fogjuk látni szemeinkkel mindennek a gyümölcsét.

***************************************************************************************
Amanda Buys: Antiszemitizmust és annak gyökereit megtagadó imák
(Fordította Mányai Dávid)

Mennyei Atyám, a mi Urunk a Názáreti Jézus Krisztus nevében jövök ma a Trónod elé, hogy kérjem a megbocsátásodat és a kegyelmedet a szörnyű bűncselekményekért, amiket elkövettek a kiválasztott Néped ellen.
A Te Beszéded kijelenti az 1.Mózes 12,2-3-ban az Ábrahámnak ígért négy áldást:
" Meg foglak áldani
" Áldássá leszel
" Megáldom azokat, akik téged áldanak
" Rajtad keresztül megáldom a föld összes nemzettségét

Ezekkel az áldásokkal való szembefordulás egy átkot hozott ránk.

"Akik átkoznak téged, azokat Én sújtom átokkal."
A Te Beszéded alapján jövök eléd Atyám, és megvallom, hogy én és az elődeim és a nemzetem bűnösök vagyunk az emberi jogok súlyos megsértésében, amely a Te kiválasztott néped ellen irányult. Így hoztuk rá a Te átkodat a mi életünkre.
Világosan fel lett jegyezve a történelem során, hogy senki sem átkozhatja meg Ábrahámot és a leszármazottait anélkül, hogy a Te átkodat magára ne hozná.

Jeremiás 31,35-37 "Ezt mondja az Örökkévaló, aki teremtette a napot, hogy világítson nappal, aki megszabta a Hold mozgását, s a csillagok pályáját, hogy világítsanak éjjel, aki felkorbácsolta a tengert, hogy zúgjanak hullámai, akinek neve Örökkévaló, a Seregek Ura: 'Ha ezek már nem engedelmeskednek a törvényemnek, csak akkor nem lesz többé Izráel nemzet a szememben! Ha majd megmérhető lesz az ég a magasban, vagy kikutatható a Föld alapzata a mélyben, csak akkor vetem meg Izráel összes leszármazottjait azért, amit elkövettek!' - ezt mondja az Örökkévaló!"

Atyám, felismerem, hogy ez a zsidó nép elleni gyűlölet a valóságban egy szenvedélyes lázadás Te ellened. Uram, őszintén bűnbánatot tartok e fölött.
Atyám, elismerem, hogy minden zsidó ember, a puszta léténél fogva Te hozzád tartozik. Ez rámutat a Te kiválasztásodra, az elhívásodra és a Te tervedre.
Most Uram, ennek a bibliaszakasznak a fényében, mint egyén a megbocsátásodat kérem az őseim és a nemzetem viselkedéséért, ahol saját magunkat a Sátán céljaihoz igazítottuk - és Ellened és a zsidó nemzet ellen vétkeztünk, mert ők azok, akiken keresztül a Messiás, a Sátán legyőzője eljött.
Jézus nevében kérlek Mennyi Atyám, hogy bocsáss meg nekünk, hogy ellenálltunk Neked és a Te megváltó tervednek.

Uram, megvallom előtted a Te népeddel szembeni ördögi irigységet és féltékenységet is.
Egyedül a Te néped viseli magán a kiválasztás isteni jelét és Te általad lettek egy világméretű megbízatásra kiválasztva. Jézus nevében Atyám, kérlek, bocsáss meg nekünk.
Ezennel visszavonom a következő kijelentést:
"A lelkiismeret egy zsidó találmány - Nincsen hely két kiválasztott nép számára!"
Jézus nevében arra kérlek, hogy válassz el engem minden istenkáromló kijelentéstől is, ami Ellened és a néped ellen lett kimondva.

Uram, eléd hozok minden zsidó ellenes törvényt:
1. Konverzió törvénye: 'Nincsen jogod közöttünk zsidóként élni!'
2. Kiutasítás törvénye: 'Az egyház bír világi befolyással!'
3. Megsemmisítés törvénye: 'Egyáltalán nincs jogod élni!'
Az Úr Jézus Krisztus Testének a tagjaként eléd hozom ezeket a törvényeket.

Megvallom bűnként, hogy a 2000 éves kereszténység a Te népeddel szembeni gyűlölettel lett beszennyezve.
Az Úr Jézus Krisztusról egy eltorzított képet mutattunk be nekik, és ebben a Névben felelősek vagyunk milliók haláláért. Bűnként hozom eléd a gyűlöletet, a megvetést, a megaláztatást, amit a népednek rajtunk keresztül el kellett viselnie. Uram, kérlek, bocsásd meg nekünk ezt a sok vérontást.

Bocsánatot kérek az elnyomás, az igazságtalanság és a megtorló intézkedések minden formájáért, amelyek a zsidó nemzet ellen irányultak. Atyám, a Jézus Krisztus nevében eléd hozom a Konstantin császár utáni militáns egyház bűneit (i.u. 313-tól):
" Néped elleni nagy intolerancia: a zászlóvivők és az egyházatyákon keresztül. Minden kompromisszum, amely lehetővé tette, hogy a pogány gyakorlatok beszivárogjanak az egyházba.
" Az imperialista zsidóellenes jogszabályok sértő nyelvezete.
" A vérontások
" A Biblia durva félreértelmezése, ami ahhoz a tévhithez vezetett, hogy Izráel földje és a teljes szövetség, beleértve az Ígéret földjét, a kereszténységhez tartozik.
Kérlek, bocsásd meg nekünk a Te Beszédeddel szembeni büszkeségünket, arroganciát és a tiszteletlenséget.
Atyám, bűnnek vallom a politikai törvényhozást, amely arra kényszerítette a zsidókat, hogy váltsanak vallást.Bűnnek vallom a terror, a politikai elnyomás minden módszerét és a gyilkosságokat. A Te megbocsátásodat kérem a csalás, a lopás és az egyéb szörnyűséges gyilkosságok miatt, amelyek a Te néped ellen lettek elkövetve.
Atyám, eléd hozok minden üldöztetést, amit el kellett szenvednie a Te népednek. Kérlek, bocsáss meg mindezt nekünk a Jézus nevében.

Megtagadom Origenész tanításait.
Megtagadom azt a hazugságot, hogy 'a zsidó nép elvesztette a szövetséget, mivel elutasította Jézust, a Messiást'.
Megtagadom azt a tévhitet, hogy 'Izráelt az egyház váltotta fel, és hogy a zsidó népnek sosem lesz választott nemzetként jövője, és hogy a Messiás sosem fogja megépíteni a messiási Királyságát, amit megígért nekik'.
Kijelentem, hogy a fent említettek Isten Beszédének durva félreértelmezései. A Római levél 11. része világosan megmutatja, hogy a zsidó nép az igazi nemes olajfaágak és mi vadolajfa-ág létünkre lettünk beoltva az igazi olajfába. Az igazi olajfa gyökere hordoz minket és nem mi hordozzuk sem a gyökeret, sem az ágakat.
Megtagadom azt a tévhitet, hogy 'a zsidók vak szélhámosok, akik Isten átka alatt vannak'.
Megtagadom azt a tévhitet, hogy 'a zsidók megátalkodott Krisztus-gyilkosok'.
Megtagadom azt a tévhitet, hogy 'a zsidók rasszisták, elitisták és arrogánsak'.

Megtagadom Augusztinusz/ 'szent' Ágoston tévtanításait, ami Origenész tanításain alapszik.
Atyám, bűnként eléd hozom a keresztes hadjáratok során a néped ellen elkövetett bűncselekményeket - az 'új Izráel' és 'Isten Királyságának' felépítése ürügyén a zsidók és a muszlimok teljes kiirtását.
Uram, eléd hozom a templomos lovagok 'a hit védelmezőinek' minden szennyes tevékenységét. Sok zsidót, akik életben maradtak, azokat eladták rabszolgának.
Atyám, kérlek, bocsáss meg nekünk a Jézus Krisztus nevében.

Atyám, bocsáss meg nekünk minden vérontást Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban, Angliában, Németországban, Lengyelországban, Csehországban, a Szent Földön és más országokban is, és legfőképpen azt, ami Magyarországon történt.
Mindezek ellenünk vannak és tanúskodnak az előttünk levő egyház szörnyű hagyatékáról.
Atyám, bűnként eléd hozok minden gonosz hazugságot, ami a zsidók ellen volt és van jelenleg is:
Atyám, eléd hozok, és kérlek, bocsáss meg nekünk minden hamis vérvádrágalmazást, ami ellenük szólt.

Atyám, a Jézus Krisztus nevében kérlek, bocsásd meg nekünk a szörnyű üldöztetéseket, amelyet a zsidóknak el kellett szenvedniük, az országokból való kitoloncolás által és Kelet-Európa elszigetelt részeire való száműzetés által.
Atyám, a Jézus Krisztus nevében mély bűnbánatot tartok minden igazságtalanság fölött, amit okoztunk a népednek, minden hazugságért és vádakért és a jogtalanság minden formájáért.

Atyám, a Jézus nevében eléd hozom Luther Márton szörnyű antiszemita kijelentéseit, ítéleteit, amelyeket később a 'zsidókérdés végső megoldása' magyarázására használtak.
Atyánk, a Te megbocsátásodat kérjük a Te Szavad hamis értelmezése miatt, ami nem csak a német népben hozott létre egy erőteljes vakságot, hanem egy teljes apátiát, közönyt eredményezett a Te néped nyomorúsága felé.
Atyánk, a német és európai keresztények leszármazottaiként tudjuk megvallani, hogy súlyosan vétkeztünk ellenük. Bekötöttük a szemüket a viselkedésünkkel.
Így megvalljuk a mai napon:
Az Izráel elleni súlyos bűncselekmények miatt a kezünkhöz tapadó vér vég nélkül kiált a Mennybe. Szerető Atyánk, mély bűnbánatot tartunk. Megalázzuk magunkat Te előtted, és jóvátételért jövünk eléd minden gonoszságért, amit elkövettünk a Te népeddel szemben. Úr Jézus Krisztus, a Te a sebeid gyógyulást hoznak nekünk. Te vagy az, akit bántottunk. A Bibliában Te azt mondod: "Ó hallgasd ezt a panaszt: A népem elleni ütéseid rám estek!"
Úr Jézus Krisztus, megvalljuk, hogy vétkeztünk Ellened abban, hogy Izráelt nem ismertük el az idősebb testvérként, akin keresztül Isten Beszédét, a törvényt, a prófétákat, a szövetséget és magát Jézust is kaptuk.
Atyám, mély bűnbánatot tartunk ma Előtted és Jézus nevében imádkozunk, és ahogy látjuk a bűneink mélységét, úgy el fog jönni a nap, amikor Izráel szemei megnyílnak arra, hogy elfogadja az ő Megváltóját: JESHUA HAMASSIAH-t, a názáreti Jézus Krisztust.
Atyám, a Te Szavad kijelenti, hogy a bűneink ugyan skarlátvörösek, de Te olyan fehérré teszed, mint a hó. Ahogyan a Jeremiás 18,8-ban áll: "De ha az a nemzet elfordul a gonoszságától, Én is megváltoztatom tervemet, amelyet ellenük terveztem, és nem zúdítom rájuk azt a veszedelmet, amelyet ellenük terveztem."
Ennek az ígéretnek az alapján imádkozom a megbocsátásért és az őseink bűnei és bűnös állapotából adódó következményekből való felszabadulásért. Az Úr Jézus Krisztus nevében azért imádkozom, hogy törd meg fölöttem és az utódaim fölött az antiszemitizmus átkát.
A Te Fiad, Jézus Krisztus vére, az örök szövetség vére szabadítson fel minket az átkok learatásának folyamatától, amelyet várhatnánk és ezzel egy időben takarjon be, fedezzen el minden kiontott ártatlan vértől, amely ellenünk tanúskodik a szellemvilágban.

A Te Beszéded csodálatos ígéreteire és a Te feltétel nélküli szeretetre támaszkodva, elfogadjuk a Te megbocsátásodat és az 1.János 1,9-re hivatkozunk: "Ha viszont beismerjük és megvalljuk a bűneinket, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten hűséges és igazságos: megbocsátja bűneinket, és teljesen megtisztít minden gonoszságtól."
Ugyanígy a Galata 3,13-14 szerint: "Krisztus azonban kiváltott bennünket a Törvény átka alól, amikor helyettünk magára vette az átkot, és átokká lett értünk. Az Írás ezt így magyarázza: 'Átok sújt mindenkit, akit fára függesztve végeznek ki'. Így az Ábrahámnak ígért áldás Krisztus Jézusban a zsidóságon kívüli népekre, a pogányokra is érvényes, hogy hitük által megkapják a megígért Szent Szellemet."
És a Galata 3,29-es bibliavers is: "Ha pedig Krisztushoz tartoztok, akkor Ábrahám leszármazottjai vagytok, és egyúttal örökösei mindannak, amit Isten Ábrahámnak és a leszármazottjainak ígért."

Mennyei Atyánk, ráállunk erre a Te Szavadra, és emlékeztetünk Téged a Te ígéreteidre a Názáreti Jézus Krisztus nevében! Ámen!
*******************************************************************************************

Köszönöm, hogy végigolvastátok, ~imádkoztátok …
Az Úr kegyelme, megmentő szeretete, az Ő dicsőségének természetfölötti jelekkel és csodákkal való megnyilvánaulásai töltsék be az életedet, családodat, gyülekezetedet - és ezt az egész országot!
szeretettel
Pali

Nemes Pál
Dávid Sátora Gyülekezet
Istentiszteletek: vasárnap 15:00 órától
8000 Székesfehérvár, Nyárfa u.14.
LEHETŐSÉGEK HÁZA
www.radiosansz.hu

Nincsenek megjegyzések: