"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. augusztus 23., csütörtök

Ha az ajtó bezárul



Akkor most tételezzük fel azt a dolgot, hogy a szentek száma betelt.

Már nincs üres hely a Mennyben.

Az ajtó bezárult, akik itt maradtak a Földön, azok számára annyi olaj maradt, amennyit összegyűjtöttek maguknak. Ők a ráadás. A mennyeiek száma betelt.

Tételezzük fel, hogy eljön az idő, amikor nem tudsz magadnak már több Igét megérteni. Hanem annyi megértésed, világosságod marad, amennyit gyűjtöttél.

Tételezzük fel, hogy futnunk kell majd, menekülnünk, ahogy Jézus mondta, hogy az utolsó időkben  Jeruzsálemet hadsereg keríti be. Ami igen közel van, s már-már meg is lett, a mi időnkben.

"Amikor pedig látjátok, hogy Jeruzsálemet hadseregek kerítik be, akkor tudjátok meg, hogy elközelített annak a pusztulása. Akkor, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe, és akik a városban vannak, költözzenek ki onnan; akik pedig vidéken vannak, ne menjenek be oda." (Lk. 21,20-21)

Tételezzük fel, hogy nagy nyomorúság (nagy szükség) szakad a földre.

Tételezzük fel, hogy jelek lesznek a napban, a holdban és a csillagokban, a földön pedig a tenger zúgása miatt a népek kétségbeesnek az ő szorongattatásukban és tanácstalanságukban.

Tételezzük fel, zúgni és háborogni fognak a tengerek.

Tételezzük fel, hogy az emberek elhalnak a félelem miatt, és annak várásától, ami következni fog, mert az egek erősségei megrendültek.

Tételezzük fel, hogy Jeruzsálemet elpusztítják, mivel ha látjuk majd, hogy hadsereg veszi körül, akkor elközelgett, tehát meg lesz a pusztulása.

Mert a tenger zúgása lehet a nemzetek zúgása is. És mondja Jézus, hogy az egész földkerekség minden népére, kik a földkerekség színén laknak tör hirtelen a veszedelem, oly hirtelen, mint egy tőrdöfés.

De Jézus nekünk, akik benne hiszünk ezt mondja:

"Vigyázzatok és imádkozzatok,
hogy méltókká tegyen Isten titeket, hogy mindezekből kiszabaduljatok, 
hogy ezen dolgok mellettetek eltávozzanak."
(Lk 21,35)

Mondja, hogy úgy tudunk vigyázni, ha a mi szívünk nem dobzódik, nem részegeskedünk, és nem e világ dolgaiban szorgalmatoskodunk. Tehát figyelünk és imádkozunk, szüntelen Isten országát keressük, mert mondja, ha már látjátok, hogy bimbózik a fügefa, ugye tudjátok, hogy közel a nyár?
Ha mindezeket látjátok, ugye tudjátok, hogy az Úr Jézus már nagyon közel, az ajtó előtt áll?

És azt is tudjuk, hogy az Úr Jézus azt mondta, ha fogságba visznek minket, akkor nem kell azon gondolkoznunk mit kelljen mondani, mert a Lélek majd akkor kijelenti.

Ugye azt is mondta, hogy semmifelől ne aggódjatok, hajatok szála sem fog görbülni. (Lk 21,18)

De mégis az Úr azt mondja imádkozzunk, hogy méltókká tétessünk az Atya előtt, hogy mindezekből megmentsen minket.

Bizonyos, ha egészen Ábrahám hite és bátorsága szerint cselekszel, méltó leszel.
Ábrahám hitt az ÚRnak. Kiment földjéről és egész életében nem tett mást, mint bejárta azt a vidéket, amit az ÚR magának kinézett, hogy odatelepíti le népét. Igen. Isten népe! Hogy odatelepít le minket, téged és engem. Nem emberi erővel és nem emberi hatalommal, hanem maga a Királyok Királyának vezetésével, Jézus Krisztussal, aki jön az Égből, mennyei seregével.

És azt tudjuk, hogy az ígéretek Ábrahámnak adattak és az ő utódának. Nem az utódainak, hanem az utódának. Ez az utód pedig tudjuk Jézus Krisztus, az Istennek Fia. Jézus Krisztusban, mi mindannyian, akik hiszünk jogosak vagyunk Ábrahám minden ígéretére. (Gal 3,15-18)


Ábrahámtól a mennyei Atya kérte, hogy áldozza
fel a fiát, de végül visszavonta.
A mennyei Atya azonban valóságosan
feláldozta értünk az Ő saját Fiát.



Arról pedig ne felejtkezettek meg testvéreim, hogy bennünk a Fiú Lelke lakik, akit az Atya elküldött nekünk.

Teljességgel fiak, ami azt jelenti, teljességgel örökösök, ha örökösök mindenben részesülünk, még az ítélet végrehajtásában is, nem csak a jövendő királyságban és a papságban, és a mennyei szálláshelyek elfoglalásában.

"Örvendezzenek az Ő szentjei dicsőségesen:
énekeljenek az ő ágyas házukban.

Az erős Istennek felmagasztalásai legyenek az ő torkukban,
és kétélű fegyver az ő kezekben.
Hogy a pogányokon bosszút álljanak és megbüntessék a népeket.
Hogy megkötözzék azoknak királyait vasláncokkal,
és azoknak fő-fő embereiket megbéklyózzák.
Hogy a megírott ítélet szerint cselekedjenek velük.

Ez minden szentjeinek ékessége.

Halelu Jah!"

(Zsolt 149, 5-9)


Vajon a Fiú lelke lakik benned, teljességgel gyűlölöd a bűnt, hogy megfizethess minden bűnt cselekvőnek, az írott ítélet szerint?

"Fussatok ki Babilónból én népem, és ne legyetek részesek az ő bűneiben, hogy az ő büntetéseivel ne büntesselek. Mert az ő bűnei meggyűlvén, szinte az égig hatottanak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól. Fizessetek úgy néki, amint ő fizetett néktek, és kétszerrel kettöztessétek meg néki a büntetést az ő cselekedetei szerint, amely pohárból itatott titeket, ugyanazonból két annyit adjatok néki innia. Mennél feljebb emelte volt magát, és mennél nagyobb gyönyörűségben élt, annál nagyobb kínnal és keserűséggel sírással fizessetek néki." (Jel 18,4-7)



Mindez pedig nem most, hanem ha Fiú eljött és magához emelt téged, hogy felruházva minden erővel, végrehajtsd akaratát, az ítéletet.

"Jól vagyon URam mindenható Isten, tökéletesek és igazak a te ítéleteid." (Jel 16,7)


Mert, ha az ítélet nyilvánvalóvá lesz, nyilvánvalóvá lesz minden.

"E világnak országai lettek a mi Urunké és az Ő Krisztusáé, ki mind örökkön örökké uralkodik." (Jel 11,15)

"Hálákat adunk tenéked Uram mindenható Isten, Ki vagy, Ki valál, és Ki jövendő vagy, mert a te nagy birodalmadat kezedhez vetted, és a te országodat elkezdted." (Jel 11,17)

A mennyek Országa közöttünk tanítványai között volt (és van), amíg Jézus a Mennyben tartozkodott.
De a mennyek Országa látható módjában is lejön a Földre a mi Urunkkal, hatalommal és erővel, amikor kezébe veszi azt. Nem lesz többé más uralom a világon, csak a mi Urunk, Jézus Krisztus uralma.

Az eljövendő népek zavarodásában és kavarodásában tűnik majd fel a szentek állhatatossága.
Vigyázz, ha fogságba viszel embereket te is fogságra jutsz.
Ha megölsz fegyverrel embereket téged is megölnek.
Itt fog feltűnni tehát a szenteknek állhatatos hitük és békességes tűrésük. Valóságosan nem mindegy, milyen 'munkahelyet' foglalsz el. Nem biztos, hogy a legbiztonságosabb tűnik a legjobbnak is.

Imádkozz, hogy békességes tűrésed legyen néked.
Imádkozz, hogy ami erre a világra jön, azokból megmenekülhess, hitedet és szeretetedet a legnagyobb tisztaságban megőrizve. Fegyver és erőszaktétel nélkül Jézus útján járva.

Állhatatosságotokkal (békességes tűrésetek által) nyeritek meg majd saját lelketeket. (Lk 21,19)

Oh békességes tűrés! Amennyire csak tőletek telik, mindenkivel békében éljetek! (Róm 12,18) Tiszteljétek a királyt, de engedelmeskedjetek Istennek! (Róm 13,7)
"Ezért tehát, szeretteim, minthogy ezeket várjátok, igyekezzetek, hogy ő tisztának és feddhetetlennek találjon bennetek békességben." (2Pt 3,14)
Az idő gyorsul.
A kegyelem ideje lejárt. Az ajtó becsukódott. A keskeny út még keskenyebb lett. Lehetséges, az út helyében már csak itt-ott kövek vannak, amely felfelé vezet a Mennybe. Vigyázz le ne ess a keskeny útról, amelyet szorosan tövisek vesznek körül, szúr az téged, szűkös és romos az. Figyelj lábad elébe. Előre menjél.

Akinek van, annak még adatik, akinek pedig nincs, az is elvétetik amilye van, és ezt itt értsd a hitedre, az olajra, amit összegyűjtöttél magadnak, hogy világítson éjjelre.

Vigyázz, mert az idő lejárt.


Nincsenek megjegyzések: