"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. augusztus 14., kedd

A tökéletesség





"A Mindenható Isten minden erejével teljesen érted cselekszik; légy te is teljesen Istené.

 Isten felismert jelenléte a tökélesség iskolája és titka. Csak aki Isten jelenlétének teljes világosságában tanulmányozza a tökéletességet, annak nyílik meg elrejtett dicsősége.

Jézus Krisztus megváltásában nagy áldás az, hogy érezhetjük Isten jelenlétét. A függöny szétszakadt. Megnyílt az út az igazi szentélybe, Isten jelenlétébe. Bátran beléphetünk a Szentek Szentjébe.

Isten bebizonyította, hogy Ő mindenható, amikor feltámasztotta Jézust a halálból. Ő Jézust és Őbenne minket is a jobbjára ültetett. Most hozzánk szól: én vagyok a Mindenható Isten: járj előttem, és légy tökéletes.

A parancs nem csak Ábrahámnak szólt. Mózes ezt mondta Izrael egész népének:
„Légy tökéletes az Úrral, a te Isteneddel!” Ez Ábrahám minden gyermekének szól, Isten egész Izraelének, minden hívőnek. Ne gondold, hogy mielőtt engedelmeskedni tudsz, először meg kell értened és meg kell határoznod, mit jelent a tökéletesség. Nem, Isten útja ennek éppen az ellenkezője. Ábrahám kiment, nem tudván, hová megy. Téged elhívott, hogy törekedj a tökélességre: menj ki, nem tudván, hová mész. Ez egy föld, amelyet Isten meg fog mutatni neked. Teljen be a szíved az Ő dicsőségével: „Én vagyok a Mindenható Isten.” Töltsd az életedet az Ő jelenlétében: „járj előttem.” Ahogy az Ő ereje és jelenléte megnyugszik rajtad és betölt téged, a szíved, mielőtt még észrevennéd, felfelé fog nézni és megerősödik, hogy örvendezve elfogadja és teljesítse a parancsot: „légy tökéletes.” Ahogy a nyiladozó rügynek egyszerűen csak ott kell maradnia a nap fényében, hogy eljusson a tökéletességre, úgy a lélek, amely Isten világosságában jár, szintén tökéletes lesz. Amikor az Isten, aki MINDEN, ráragyog, ő nem tehet mást, minthogy örvendezve Neki ad MINDENT."

Andrew Murray

Nincsenek megjegyzések: