"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. július 5., csütörtök

Új korszak - 2. rész



A New Age filozófiája

Hogy a kitűzött "egységes világ"-ot elérhessék, a New Age szemlélete szerint az eddigi gondolkodási menetben változásnak kell bekövetkeznie. Az eddigi analitikus gondolkodás helyére - amely a lineáris és mechanikus világképnek felelt meg, egy egészen újszerű szemléletnek kell lépnie - a rendszerszemléletnek. Minden dolog összefügg egymással (kölcsönös függés) és ezért "egészében" kell szemlélni (egész és részei közötti kapcsolat összefüggésében).


    Minden Egyes része a Természetnek és az egész Kozmosznak - egy mikrokozmosz a makrokozmoszban. A racionális gondolkodás - amely analitikusan és mérlegelve haladt előre, és alapja volt a természettudományos felismeréseknek - engednie kell a szintetikus gondolkodásnak és az intuitív tudásnak, amely nem ésszerű tapasztalatokon nyugszik.

                                             Intuitív:
                                             előzetes logikai okfejtés nélküli,
                                             közvetlen élményszerű felismerésen,
                                             ösztönös megérzésen alapuló.

    A New Age filozófia célja az, hogy minden ellentétet kiegyenlítsen: a tudomány és az okkultizmus egy fokon, a Jó és a Rossz többé nincs. Minden egy. Így érthető a vallások kitűzött szintézise is.
    A New Age tanítványok számára az emberek legfőbb célja az, hogy a "szerencséjüket" megtalálják. Ahol eddig messzemenően az emberek teljesítménye volt meghatározó, most elsősorban a boldogulásról és a sikerről van szó.

    Félelem a közelgő apokaliptikus eseményektől - az emberek egy utópikus "feszültség nélküli világtársadalomba" menekülnek.


A New Age-mozgalom céljai
és tervei

Az Alice Baileynek médiumon keresztül közölt terv tartalmazza egy új világrend megteremtését, egy új világkormányt és egy új világvallást. A mozgalom politikai célja a világuralom.

    Az "egyes nemzeti államok feloszlatását és lerombolását a béke és az emberiség megtartása érdekében" nyíltan propagálják. (4)

    A "világuralom" megteremtését szolgálja számtalan, felismerhető politikai, szociális és gazdasági (közbeeső) cél", többek között:

- univerzális hitelkártyarendszer;
- egy világcentruma az élelmiszer elosztásnak, amely a teljes élelmiszerellátást a világon ellenőrzi;
- világszerte egységes adórendszer;
- világszerte érvényes kötelezettség katonai szolgálatra (a pacifista elmélettel szemben!).(5)


A fentiekből nőttek ki - a mozgalom 1975-ben ezekkel lépett a nyilvánosság elé - részletes programpontok a New Age csoportok számára, mint:

- egy világgazdasági rendszer megteremtése;
- a magántulajdon átruházása a hitel- és közlekedésügyben, a tömegjavak termelésében egy világigazgatóságra;
- a szükségletek felismerése, biológiai kérdések, mint a népsűrűség kérdései, az egészségügy alávetése egy világszintű kontrollnak;
- az egész világra kiterjedő szavatolása a szabadság és a jólét minimumának;
- kötelezettség arra, hogy az egyéni életet egy világigazgatóság céljainak alárendelik. (6)

Mivel ezeket a mozgalom a béke és a szeretet szép szavaival hirdeti, tagjai közül sokan vakok az igazi célokra. Ezeket elérendőnek tartják, ha felmagasztalják nekik:

- a nyugati fajok uralma - mint Hitlernél - összekötve az antiszemitizmussal;
- az egész Földre kiterjedő tömegünnep ("Lucifer beavatás", az emberek Lucifernek szentelése);
- tisztítási akciók, vagyis meggyilkolása mindazoknak, akik ezeket a célokat nem fogadják el;
- magzatelhajtás és mesterséges megtermékenyítés; genetikai manipulációk;
- segítés a halálnál, ahol a halálból kultuszt csinálnak, egy szép élmény és átmenet mindig új létezési formákba.(7)


A Vízöntő kora

Ezen céljait a New Age-mozgalom az úgynevezett "Vízöntő korszakában" akarja elérni. Minden szilveszteri meditáció egy "közös start"-nak számít. Maga a fogalom, a "Vízöntő kora", az asztrológiából származik.


    Ez csak asztronómiai eltolása a tavaszi napfordulónak, amely minden 2000 évben egy új állatöv, zodiákus csillagképbe megy át, és erről az asztrológusok babonásan kijelentették, hogy meghatározó Földünk sorsa szempontjából.
                                                  Zodiákus:
                                                  az égboltnak a nappálya két oldalán
                                                   elterülő 12 egyenlő részre - jegyre -
                                                   osztott keskeny sávja.

    Az évezred fordulókor pedig a nap tavaszpontja a Hal jegyéből átmegy a Vízöntő (Aquarius) jegyébe. Más oldalról viszont kiszámították már állítólag, hogy ez az átmenet már 1962-ben megtörtént.

    A hal, mint a Krisztus-vallás szimbóluma, az első keresztény századokban igen gyakran használt ismertetőjele volt a keresztényeknek. Ezért jelentik ki a New Age követői, hogy a Hal elhagyásával a Krisztus kora is véget ért.

    A Vízöntő pedig - a New Age tanok szerint - vizet fog a Földre önteni, mintegy új szellem jelképeként. Az a Szellem fogja az új kor embereit a meditáció, a jóga, a pszichotechnika stb. segítségével az "öntudat szélesítéséhez" vezetni és a vágyott "megvilágosodásra" képessé fogja őket tenni, az életet "nehézségek és problémák" nélkül élni.


A New Age-vallás

A mozgalomnak nem csak politikai, gazdasági és vallásos céljai vannak - ő MAGA a vallás. Így rendelkezik "Szent Iratokkal", ima formákkal és meditációs szótagokkal.

    Saját szellemi központja van, mint a "Findhorn-Community" Skóciában (1962-ben alapították) és az "Esalen" Kaliforniában (USA).

    Közben ilyen centrumok különböző országokban gomba módjára nőnek. Az újjászületéshez hasonló élmény, de amely teljesen mást tartalmaz, mint a keresztény újjászületés; szellemi törvények és parancsok csakúgy megtalálhatóak a New Age-mozgalomban, mint a pap vagy a meghirdetett "Messiás", próféták és emberek, akik természetfeletti erőkkel rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra, hogy "jeleket és csodákat" műveljenek.

    A mozgalom világszerte hirdeti, hogy az ember isten, és hogy "istent a saját képmására teremtette". A "minden egy" tanításához hűen, az ember része az istenségnek, a "kozmikus tudat"-nak, az "erő"-nek.

    De ő csak az említett meditáció és jóga segítségével, tudattágításon keresztül fedezheti fel és fedezheti fel istenségét. Végül is az ember útja nem más, mint egy út az istenné váláshoz, sőt kijelentik, hogy az ember teljesen bemehet az erő, a hatalom istenének lelkébe... (8)

    A New Age okkultisták úgy hiszik, hogy ez az istenként értelmezett semleges erő, akár jó, akár rossz dolgokra használható fel, ezért nagy az érdeklődés a megfelelő technikák iránt.

    A halál végességét tagadják. Tanítják a hinduizmusból és a buddhizmusból átvett állandó újramegtestesülés gondolatát, a reinkarnációt. E tan szerint az ember nem hal meg valóságosan, hanem mindig egy új életbe beleszületik. Az újra megtestesülés módja attól függ, hogy az ember korábbi életét hogyan élte. Ez az automatikusan ható törvény, a Karma, az újramegtestesülést mindaddig irányítja, míg végül az ember a "teljes véghez" el nem jutott, hogy a Nirvana-ba bemehessen, azaz formája feloldódjon.

    A New Age-mozgalom egyértelműen azt mondja, hogy az ember saját magát megválthatja, miközben ő egy kiszélesedett tudat fölött önmagára talál.

    A New Age-spiritualizmus középpontjában tehát az emberben való hit áll és hit az erőben, amelyet az ember a mindent körülzáró Kozmoszban talál.


    Ha az ember "olyan akar lenni, mint az Isten", akkor világos, hogy itt belép Lucifer, akit egyébként a New Age-mozgalomban imádnak is. Ő meghatározó szerepet játszik az általuk kitűzött világvallásban.
    David Spangler, a mozgalom egyik főnöke, 1970 óra második igazgatója az első New Age-centrumnak, a skóciai Findhorn-Foundation-nak, 1978-ban, számtalan könyveinek egyikében írta:

    "Lucifer közöttünk mindenkiben működik, hogy bennünket a tökéletesség egy állapotába eljuttasson. Ha mi egy korba lépünk, amely az emberek tökéletességének a kora, akkor közülünk mindenki eljut valamilyen módon abba a pontba, amit én luciferi iniciációnak nevezek (iniciáció: beavatás, beavató szertartás) (Lucifernek szentelés). Ez az a bizonyos bejárat, amelyet az individuumnak át kell lépnie, hogy teljesen fényébe és tökéletességébe juthasson." (9)


    Spangler, aki rendszeres kapcsolatot tart fenn démoni lényekkel, nyilvánosan is kijelentette, hogy a Findhorn igazi fénye a Lucifer fénye, amely a Világnak kell fényt adjon.

    Központi része a tervezett világvallásnak az iniciáció, amelyet nem csak David Spangler, hanem már Helena Blavatsky és Alice Bailey is nyíltan "luciferinek" neveznek írásaikban. A mozgalom különböző vezetői megkísérelték, hogy Lucifert ültessék a trónra. Alice Bailey szerint Lucifer az emberiség uralkodója. Mindenesetre ő a vezércsillaga a mai New Age-mozgalomnak.

    E mellett az "igazság mesterei", az ősök szellemei, a természet szellemei tartoznak még a New Age vallás szellemi forrásaihoz, és sok pogány isten és istennő. Vannak New Age tagok, akik Pánt imádják, Buddhát, Sivát - de ezek mellett egy sor új istenséget is hoztak létre.

    A boszorkányság is az egyik oszlopa a mozgalomnak. Így merít ez a vallás több forrásból, az okkultizmusból, amelyet az emberiség már ismer. Pedig mindez világosan Isten tilalma alatt áll, ahogyan ez Mózes V. könyvében olvasható:
"Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; se bűbájos, se ördöngösöktől tudakozó, se titokfejtő, se halott-idéző. Mert mind utálja az Úr, aki ezeket míveli és az ilyen utálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled" (5Mózes 18,10-12).
    Ilyen háttérrel érthető, az új világrend és kormányzat, amelyről a New Age tagok beszélnek, teljesen keresztényellenes, egészen addig, hogy ők a "keresztény ünnepeket, rendet és szimbólumokat" pogány ünnepekre akarják felváltani.

    Lényeges alkotórészei az Új kor világvallásának bizonyos pszichotechnikák. Mint már a New Age programjánál volt róla szó, ilyenek pl. a meditáció, jóga, hipnózis, zen, transzperszonális pszichológia (10), a pozitív gondolkodás. Az USA néhány intézményében sikerült máris ilyesfajta programmal érvényesülnie a mozgalomnak; sőt Constance Cumbey tudósít olyan esetről, amikor elhelyezték vagy elbocsátották azt, aki az ilyen terápia alkalmazásának ellene mert szegülni. (11)

    A drogok is használhatóak, hogy az embereket megnyissák a New Age felé. A tudatot megváltoztató drogokat propagálják a mozgalom előhírnökei az USA-ban, pl. az LSD-t mint az "átalakulás eszközét". A tartós drogfogyasztást nem ajánlják, csak mint a szellemi nyitás eszközét, eszközt a beavatáshoz, mint első lépést a "megvilágosodás" irányába. Mert a kívánt nagyobb vagy kisebb erő az iniciáción, az erős kívánáson keresztül érhető el. Okkult tervezési központja a New Age-nek a "Lucis-Trust", amelynek neve alapításakor eredetileg "Lucifer Publishing Company" (Lucifer Kiadó Társaság) volt.


    A központ sokféle eszközzel rendelkezik, melyek segítségével az új korszak építését elő lehet mozdítani.
    Vannak alapcsoportok, mint pl. a "World Goodwill" (A világra kiterjedő jóakarat) és a "titkos iskola", amely mint levelező tagozat működik.

    A feminizmus táguló mozgalmának is erős kapcsolatai vannak a New Age-mozgalommal. Ezt mutatja pl. a férfi-elv túlhangsúlyozása elleni harc, ide tartozik a racionális és analitikus gondolkodás feloldása és a kiiktatása a nemek közötti különbségeknek. Az asszonyok uralmát tervezik, amely a "Vízöntő kor" különös szellemének megfelel. A feminista vonal egyértelműen mutatja az Isten elutasítását, akit pedig nekünk a Biblia nyilvánvalóvá tesz, és az Ő teremtési rendjének az elutasítását, elsősorban a házasság, a család és a nemek közötti különbségeket illetően.

    Miközben a feminista ideológia a Biblia Istenét egy férfi-női vagy egy tisztán női istenségbe kísérli meg átültetni, a New Age-mozgalom radikális elöljárónői máris követelik a keresztény vallást a Gaia, a "Föld-Anya" mítoszával helyettesíteni. Ami a New Age-mozgalom különböző csoportjait összeköti, az egy másodlagosan vallásos élmény: a kapcsolat a démonokkal drogokon, meditáción, pszichotechnikákon keresztül (a "bölcsek mestereinek" bolygórendszerű hierarchiájának démonai), innen ered a New Age terv. Hisznek az UFO-kban, akiktől állítólag üzeneteket is kapnak. A mozgalmon belül vannak csoportok, akik azt mondják, hogy Adolf Hitler egy volt közülük, és így ugyanazokból a forrásokból merített, ugyanazon céljai voltak és ugyanazokkal a módszerekkel dolgozott.


A mozgalom számára fontosak a szimbólumai is, a horogkereszt, az okkult indogermán szerencsejel, amelyet Hitler is alkalmazott. Továbbá a 666-os szám (ld. Jel. 13,18), amelynek Alice Bailey szerint "szent tulajdonságai" vannak és a New Age tan szerint a lehető leggyakrabban kell használni, hogy a civilizáció előrehaladása meggyorsuljon és ezzel az új kor hamarabb bekövetkezzék.

    Egyik legelterjedtebb jelük a szivárvány, amely a hidat szimbolizálja az egyéni és a nagy "univerzális szellem" között, vagyis Lucifer között. Meglepő, hogy az ember az utóbbi időben milyen sok helyen találkozik a szivárvány jelével: reklámajándékokon, levélpapíron, gyermekjátékokon.



folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések: