"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. június 1., péntek

A mindenható és dicsőséges Atya imádata



Mennyei Édesatyám!
Ki olyan fenséges, hatalmas és mindenható, mint Te? Még mielőtt a hegyek, s a világ formáltattak volna, Te öröktől fogva léteztél - valóban, Te kezdet és vég nélkül való vagy és senki sem hasonlítható Hozzád. Egy szót szóltál és világok keletkeztek, egy szót szólsz és világok múlnak el. Minden a Te szavad szerint történik, semmi sem vonhatja ki magát akaratod alól. Még a gonoszt is eszközöddé tetted, és nem akadályozhat meg Téged abban, hogy szereteted üdvtervét véghezvidd. Ki éri fel értelmedet, dicsőségedet és mindenható voltodat, mellyel terveidet megvalósítod?
    Imádlak Istenem, Akinek lábai előtt hever a mindenség, s Aki az én Atyám vagy. Hódolat Néked, világ Teremtője, fenséges, örök, szent, mindenható, nagy és felséges Úr, Lényed dicsőséggel teljes. A mindenség teremtő erődet énekli, a hegyek Feléd ujjonganak és "tapsolnak a fák", óh hatalmas Isten! Mégis, senki sem olyan boldog a Földön, mint gyermeked, aki kezedből kapta életét, akinek Te, örök Teremtő, Atyja vagy, Akihez így ujjong: Atyám! Szeretet vagy, szeretet, szeretet, egyedül csak szeretet!

                                                                                                           Ámen.

Nincsenek megjegyzések: