"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. június 1., péntek

Köszönet az Atyának szeretetéért, amellyel elkészíti mennyei otthonomat




Mennyei Édesatyám!
Köszönöm, hogy gyermekeidnek felfoghatatlan dicsőségű otthont teremtettél - a Mennyet. Köszönöm, hogy szereteted tökéletesnek és szépnek teremtette azt a hajlékot, melyben örökre lakni fogunk. Várost építettél nekünk - nem emberi kezek által, hiszen Te magad vagy az Építőmester -, várost, amely teremtő művészetedet mennyei dicsőséggel sugározza. Áldott légy, hogy szereteted a legdrágábbat és legszebbet készítette el gyermekeidnek: arany utcákat, palotákat, trónokat és koronákat ragyogóan fényes mennyei javakból.
    Köszönöm, Atyám, amiért minket, bűnösöket úgy szeretsz, hogy mindig magad mellett akarsz tudni. Köszönöm, hogy megláthatjuk arcodat és ott lakhatunk, ahol Te vagy. Hogy is érthetném meg, hogy olyan értékesek vagyunk számodra, hogy Egyszülött Fiadat a halálba adtad, hogy vére által megnyíljon nekünk a mennyei Jeruzsálem kapuja? Engedd, hogy szentnek tartsam örök otthonomat, el ne veszítsem, hanem erőssé tegyem polgárjogomat a Mennyek Országában. Segíts gyűlölni és elhagyni minden földi és evilági kötöttséget, hogy megszabadulva e földtől, egy napon majd kegyelmedből hazatérhessek Hozzád.

                                                                                                     Ámen.

Mondd csak, mondd, ki érti:
Atyánk szívét mi fűti?
Egyre csak ad, ajándékoz.
Szív szándékot Ő kormányoz,
Vigasságot csak Ő hoz.

Hálatelt szívünkkel
Hadd dicsérünk énekkel.
Szerelmedet meg nem értjük,
Jóságodat fel nem érjük,
Az maga a Mennyország.

Irgalmas hű Atyánk,
Jóságodért áld imánk.
Hozzád mindig fordulhatunk,
Te vigyázod minden utunk,
Nékünk van legjobb dolgunk.

/B.A./

Nincsenek megjegyzések: