"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. május 27., vasárnap

Köszönet az Atyának bűnös gyermekeihez való kegyelméért és jóságáért



Mennyei Édesatyám!
Benned akarok bízni mindenkor, mert olyan jó vagy. Köszönöm, hogy semmit sem teszel olyan szívesen, mint hogy megbocsáss gyermekeidnek, betakarva őket egyszülött Fiad minden bűnt elfedező drága vérével.
    Köszönöm, hogy a legnagyobb bűnösöket is szereted, és örülsz, ha csak egy valaki is bűnbánatra jut, mert akkor megtalálod rajta Fiad vérét, amely az igazságosság ruhájaként takarja be őt. Köszönöm, hogy Jézus áldozatáért elfogadsz minket. Köszönöm, hogy a legszegényebbeket szereted a legjobban, mert rájuk pazarolhatsz legtöbbet gazdagságodból. Köszönöm, hogy a szegény bűnösnek - aki a poklot érdemelné, de Atyai jóságodban bízva kopogtat Nálad Egyszülött Fiad Nevében - egészen biztosan ajtót nyitsz.
    Atyám! Magasztallak Téged, hogy oly jóságos vagy. Jóságod mély, akár a tenger - s ki tudná a tengert kimerni? Atyám! Ki fogható Hozzád? Csupa kedvesség és könyörületesség vagy. Meg kell mondanom Neked, örülök szegény, bűnös voltomnak, mert az vonzza együttérző tekintetedet, s mert irgalmadból részesülhetek segítségedben és szeretetedben. Igen, Atyám, gyermekedként mindig örülök, amikor kegyelmet adsz Benned maradni és jót tenni. Hálával telten ujjong a szívem, hogy ilyen Atyám van, míg én magamat oly szegénynek és bűnösnek látom. De örvendezek jóságod felett, hogy mégis szeretettel kebledre vonsz engem.
    Nem is tudom, mit is kívánhatnék még magamnak, Atyám? Hálás a szívem, hogy gyermeked lehetek, s Te az én Atyám vagy. Ez az én boldogságom. Kell-e ezért azzal törődnöm, hogy gazdag vagy szegény, csúnya vagy szép vagyok az emberek szemében?
    Gyermeked vagyok és maradok, semmi sem választhat el szeretetedtől. A Menny, az Atyai ház az enyém. Halleluja!

                                                                                                                             Ámen.

/B.A./

Nincsenek megjegyzések: