"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. április 22., vasárnap

Jézus útján

    "A szegény Ferenc élete, aki Jézus követéséért mindenről lemondott, számunkra is kihívást jelent még most, napjainkban is, talán jobban, mint bármikor előtte: aki a Jézus útját választja, lemondva saját igényeiről, kiváltságairól és kívánságairól, vagyonáról és előjogairól, az tovább él az emberek között. A Jézussal együtt élt élet áldást hoz az emberekre, és életpéldájával megváltoztatja a világot. Egy ilyen ember "halhatatlan", mert "isteni életet" élt  - a Jézus életét, Aki halhatatlan - és így újra és újra gyümölcsöt terem az örökkévalóságra. Az ilyen életben olyan nagy erő rejlik, hogy segítségével valóságos javulás áll be a társadalom elesett állapotában. Ma is láthatjuk például, hogy a kábítószer rabjaivá vált, lesüllyedt fiatalok helyzete abban a szempillantásban gyökeresen megváltozik, amint a Jézus útját választják.

IMÁDSÁG

Uram Jézus,
    szeretném, ha életem nem suhanna tova árnyékként, hanem itt a Földön gyümölcsöt hozna, akkor is, ha már meghaltam. Szent Ferenchez hasonlóan, én sem a földi javakat, hanem a kereszthordozást, a szegénységet, az igényekről való lemondás útját szeretném választani, Veled együtt. Add, hogy életem ezen az úton gazdag gyümölcsöket teremjen, melyeket aztán odaát learathatok. Hassanak ezek a gyümölcsök áldásként környezetemre már itt a Földön, és hozzanak javulást gyötrő helyzetekben.
    Irántad érzett szeretetből fel akarok áldozni minden múlandó gazdagságot és elismerést, hogy örök kincseket nyerhessek, melyek az eljövendő időben sokakat meggazdagítanak."

Ámen.

/M. Basilea Schlink: Szent Ferenc világa c. könyvből/

Nincsenek megjegyzések: