"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. március 15., csütörtök

Látomások az elragadtatásról - katolikus nézőpontból

Tudom a cím ellentmondásos. Ilyen címet nem lehetett volna megfogalmaznom. A katolikus látomások nem beszélnek elragadtatásról, tehát ilyen nézőpont nem is lehet. Noha a hallgatás is egy bizonyos nézőpontot takar.

Régóta foglalkozok katolikus és protestáns utolsó időkről szóló látomásokkal. Feltűnt, két nagy különbség. Az, hogy a katolikus látomásokból hiányzik az elragadtatás és a szörnyű isteni ítélet utáni Jézus Krisztus Királyságáról békekorszakról szóló beszámolók. Béke királyságról beszélnek a katolikus látomások is, de Jézus Krisztusról, mint Királyról, aki az Új Jeruzsálemből fog uralkodni a népeken, már nem.

A protestáns - katolikus különbözőség a hitéletben sokszor sok helyen megnyilatkozik.
A Pokolról szóló látomásokban is feltűnően jelen van. Viccesen ezt egyszer úgy mondtam el neked, ha katolikus látót visz le az Úr a Pokolba, minden protestáns ég, ha protestánsnak mutatja meg ugyanazt, akkor minden katolikus ég. Elhangzanak a dörgedelmes félelemkeltő szavak a megtérésre, mindig a látomásokat átélő hitére, az éppen aktuális felekezet mellett.
Ez így hiteltelené teszi mind a protestáns és mind a katolikus látomásokat. Melyik lehet az igaz?
Két Úr, egy protestáns és egy katolikus nincsen. Vagy mind a kettő látó hazudik, vagy az egyik.

Ugyanilyen éles különbözőségeket vettem észre tehát az utolsó időkről szóló látomásokban is.


I. A különbözőség

Katolikusoknak lesz elragadtatásuk?

A Mária jelenésekben és egyéb katolikus látomásokban is feltűnően el van hallgatva az elragadtatás. Pedig, ha Mária a Mennyből jön, tudnia kellene, hogy lesz elragadtatás, hiszen írva van.
"Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk." 1Tessz 4,16-17
vagy másképp:
"Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk." 1Kor 15,51-52 
Mária a jelenésekben, és a katolikus látomásokban, inkább a rosszra való felkészítésről szól, a három napos sötétség túlélésére készíti fel híveiket.

A tanítás lényege:
Jó tanácsok, hogyan lehet túlélni - emberi eszközökkel - a háromnapos borzalmat?

Alapszöveg:
"Egy kiáltás hatására villámlás és mennydörgés tör ki és egy földrengés megrázza a Földet. Ne menjenek ki akkor a házakból, ne gyújtsanak fényeket, kivéve a gyertyát, minden mást oltsanak el. Aki belélegzi a port, görcsöt kap és meghal. Ne nyissák ki az ablakot, borítsák be teljesen fekete papírral. Minden nyílt víz mérgező lesz és minden étel is, ami nincs teljesen lezárva. Az üvegben lévő ételek is, mivel az üveg nem védi meg az ételeket. Kint a halál a por miatt körbejár, rengeteg ember fog meghalni. 72 óra múlva mindennek vége lesz. De ismétlem: ne menjenek ki a házból, ne nézzenek ki az ablakon és tartsák égve a gyertyát. És imádkozzanak. Ez alatt az éjszaka alatt több ember fog meghalni, mint az előző két háborúban összesen. Ne nyissák ki az ablakokat 72 órán keresztül."

Ugyanez Pió atyától:
- "Imádkozz és térj meg! Nagy dolgok forognak kockán! Imádkozz! Az emberek jókedvvel és élvezettel haladnak a pusztulás felé, mintha egy álarcosbálra, vagy az ördög esküvőjére mennének. Segíts nekem a lelkek megmentésében. Túl sok a bűn. A bosszú napja, a maga félelmetes eseményeivel közel van, sokkal közelebb, mint gondolnád! A világ hamis biztonságérzetben ringatja magát. Az isteni ítélet úgy fog lecsapni, mint egy villám. Ezek az istentelen és gonosz emberek nem kapnak kegyelmet, úgy elpusztulnak, hogy Szodoma és Gomorra büntetése az övékhez képest semminek sem tűnik majd. Igen, mondom neked, a gonoszságuk még soha nem volt olyan nagy, mint napjainkban."
"Tartsátok zárva az ablakaitokat. Ne nézzetek ki. Gyújtsatok meg egy szentelt gyertyát, az sokáig ki fog tartani. Imádkozzátok a rózsafűzért. Olvassatok lelki irodalmat. Végezzetek lelki áldozást és a szeretet tetteit cselekedjétek, amivel nekünk örömet szereztek. Imádkozzatok kitárt karokkal, vagy vessétek földre magatokat, hogy sok lelket megmentsetek. Ne menjetek ki a házból. Gondoskodjatok elegendő élelemről. A természet erői megindulnak és a tűzeső miatt az emberek remegni fognak a félelemtől. Legyetek bátrak! Veletek vagyok!"
"Tűzhurrikánok fognak áradni a felhőkből és az egész föld fölött elterjednek! Viharok, rossz idő, villámok és földrengés lesz az egész földön, két napig. Szakadatlan tűzeső fog esni! Egy nagyon hideg éjszakán fog kezdődni. Mindez annak a bizonyítékaként, hogy Isten a teremtés ura. Akik bíznak bennem és hisznek szava-imnak nincsen félnivalójuk, mert nem fogom cserbenhagyni őket, és azokat sem, akik igémet terjesztik."

Következtetés:

A 'katolikus látók' a borzalmak túlélésére készítenek fel, a 'protestáns látók' és tanítók a Biblia alapján pedig a szent életre biztatnak, hogy elragadtassunk az ítélet elől az Úrhoz.


II. Hasonlóságok a protestáns és katolikus látomásokban:

- A háború előtti morális válság. Forradalmak, lázongások, gyilkosságok, rablások, minden rossz.
- A szörnyű háború: rövid lesz (elkezdődött és már vége is lett)
- Az a bizonyos Égi jel
- A háború során Isten avatkozik közbe 70-72 órás sötétség és/vagy tűzeső. (kénköves tűz, szerintem - leírások alapján - olyan tűz lesz ez, ami inkább hasonlít a vegyire és nem az a lángoló.)
- Az ítélet során a Föld lakosságának 2/3-a meghal.
- Az ítéletet követő béke korszak. (Ennyiben közös minden látomás, a békekorszakot megillető névvel és hosszúsággal azonban már sokszínűséget látunk: valaki Mária-korszaknak, Koroná(k)ról, Egy egyházról, Pápáról lát, ír. A katolikus látomásokban nincs, a Biblia szerint jövendölt mennyei Jeruzsálem látása, Jézus Krisztussal, annak Királyával. Az 1000 év se nagyon tűnik fel.

Ha katolikus lennék, nem is tudnék róla, hogy Jézus Krisztus fog eljönni uralkodni a Földre! Pedig a Bibliában ez áll:

"Láttam az éjszakai látomásban: Jött valaki az ég felhőin, aki emberfiához hasonló volt; az öregkorú felé tartott, és odavezették hozzá. Hatalom, dicsőség és királyi uralom adatott neki, hogy mindenféle nyelvű nép és nemzet őt tisztelje. Hatalma az örök hatalom, amely nem múlik el, és királyi uralma nem semmisül meg." Dán 7,13-14
 "Ez a négy hatalmas vadállat négy királyságot jelent, amelyek létrejönnek a földön. De a Felségesnek a szentjei foglalják el majd a királyságot, és örökre birtokolják azt, mindörökre." Dán 7,17-18
mert

"Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való." 1 Kor 15,47

---

Azt is észrevettem, hogy egy ponton feltűnően hasonló, vagyis, hogy mindenki látta, a protestáns és katolikus látomások alatt egyaránt:

Megjelenik az égen az Úr jele.

Ez egyesek szerint egy fényes kereszt lesz, északon.
Úgy tűnik, hogy a történések középén fog elhelyezkedni ez a jelenség.
Míg a protestáns látomásoknál ehhez az égi jelhez köthető a keresztény hívek elragadtatása, a katolikus látomásoknál hozzákapcsolódó esemény nélkül, szinte könnyedén  túlmegy rajta.
A katolikusoknál az égi jel feltűnését nem követi semmi. ? Talán, ha másnak nem, megtérésnek kellene. Nem? E katolikus kép alapján mintha megállíthatatlanul rohanna tovább a világ a pusztulásába, a Jézusban hívő keresztényekkel együtt.

A Jelenések könyvében, a harag poharainak kitöltésekor visszatérő rigmus: ... de nem tértek meg cselekedeteikből, ... de nem tértek meg, hogy dicsőséget adjanak neki ...
De kik? Nyilván nem azok, akik Jézusban hittek, hiszen ők megtértek, és elhagyták gonosz útjaikat. Az Ige mégis kollektíve beszél a Föld népeiről, úgy mintha már nem lennének itt azokban a pillanatokban a hívek.

A Biblia alapján, egyértelmű, hogy az Úr a sajátjait kiemeli a pusztulás verméből.
Magához, a felhőkbe - ama rövid időre, amíg megítéli a népeket -, hogy dicsőségesen, sajátjaival jöjjön el.
Hiszen mi köze az Istennek elválasztott szenteknek az isteni tűz ítéletéhez? Ők már átmentek az ítéleten.
Jn 5,24

Jézus mondta:
"És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is."
Jn 14,3


III. Az utolsó időkről a Biblia szerint.

Sok irodalom, film van erről.
Minden egyre mutat, az Atya kezében vannak a dolgok. Nem tudjuk szabályozni életünket, sem megmenekülésünket. Jézus beszélt nekünk az utolsó napok szörnyűségeiről és az Ő visszajöveteléről. Ez alapján, és a tanítványai írásaiból lehet bizonyos dolgokra következtetni, dehogy mi, hogyan lesz senki se tudhatja. Hiszek abban, hogy az ÚR kijelentheti látomásban részletesebben, de azoknak legalábbis az Úr Jézus által megadott keretbe kell, hogy ágyazva szerepeljenek, ha ez nem így van, akkor legyen akár katolikus, legyen akár protestáns erős fenntartással szabad csak kezelni a látomást.

Jézus próféciája az utolsó időkről
A könnyebb áttekinthetőség kedvéért megszámoztam az eseményeket.


Máté evangéliuma 24,3-14

"Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?"


Jézus így válaszolt nekik:


1. / "Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket!

Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! - és sokakat megtévesztenek.


2. / Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. 

Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek
meg kell lennie, de ez még nem a vég.

Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad,


3. / éhínségek és

földrengések lesznek mindenfelé.

De mindez a vajúdás kínjainak kezdete!


4. /  Akkor átadnak titeket kínvallatásra,

megölnek benneteket, és

gyűlöl titeket minden nép az én nevemért.


5. / Akkor sokan eltántorodnak, elárulják és meggyűlölik egymást.


6. / Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek.


7. / Mivel pedig megsokasodik a gonoszság,

a szeretet sokakban meghidegül.

De aki mindvégig kitart, az üdvözül.


8. / Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég."

...

Máté evangéliuma 24,21-31


9. / Olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha.


10. / Ha nem rövidülnének meg azok a napok, nem menekülne meg egyetlen halandó sem, de a választottakért megrövidülnek azok a napok."


11. / "Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott: ne higgyétek!

Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék - ha lehet - a választottakat is.

Íme, előre megmondtam nektek!
Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van, ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban, ne higgyétek!


12. / Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az


Emberfiának az eljövetele is.

Ahol a tetem, oda gyűlnek a saskeselyűk."


13. / "Közvetlenül ama napok nyomorúsága után pedig a nap elsötétedik, a hold nem fénylik, a csillagok lehullanak az égről, és az egek tartóerői megrendülnek. (tehát a nagy sötétség)


14. / És akkor feltűnik az Emberfiának jele az égen, akkor jajgat a föld minden népe, és meglátják az Emberfiát eljönni az ég felhőin nagy hatalommal és dicsőséggel.


15. / És elküldi angyalait nagy harsonaszóval, és összegyűjtik az ő választottait a négy égtáj felől, az ég egyik sarkától a másik sarkáig."


Máté evangéliuma 24,40-44


16. / Akkor ketten lesznek a mezőn: az egyik felvétetik, a másik otthagyatik,

két asszony őröl a kézimalommal: az egyik felvétetik, a másik otthagyatik.
Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok!"
"Azt pedig jegyezzétek meg: ha tudná a ház ura, hogy melyik őrváltáskor jön a tolvaj, virrasztana, és nem hagyná betörni a házába.

Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok!"



Máté evangéliuma 25,1-13


"Akkor hasonló lesz a mennyek országa a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásukat, és kimentek a vőlegény fogadására.

Öt közülük balga volt, öt pedig okos.

A balgák ugyanis amikor magukhoz vették lámpásukat, nem vittek magukkal olajat,

az okosak viszont lámpásukkal együtt olajat is vittek korsóikban.

Mivel pedig a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak, és elaludtak.

Éjfélkor aztán kiáltás hangzott: Íme, a vőlegény! Jöjjetek a fogadására!

Ekkor felébredtek a szüzek mind, és rendbe hozták lámpásukat.

A balgák így szóltak az okosakhoz: Adjatok nekünk az olajotokból, mert lámpásunk kialszik.

Az okosak így válaszoltak: Hátha nem lesz elég nekünk is meg nektek is: menjetek inkább a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak.

Amíg azok távol voltak vásárolni, megjött a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre. Azután bezárták az ajtót. Később megérkezett a többi szűz is, és így szóltak: Uram, uram, nyiss ajtót nekünk! Ő azonban így válaszolt: Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket."

"Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok!"

(tehát azok közül akik Jézust várják, csak a fele ragadtatik el Őhozzá, mert a másik fele felkészületlen lesz).



Máté evangéliuma 25,14-30


Egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit és átadta nekik vagyonát.

(Felhívás,  hogy készüljünk a számonkérésre.)



Máté evangéliuma 25,31-46


17. / "Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára.

Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. (az isteni tűzeső után megmaradt népeket, akiket tetteik szerint ítél meg, nem a Jézus Krisztusba vetett hitük alapján).

A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

"Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot.

Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."

"Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre. Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? Akkor így felel nekik: Bizony, mondom néktek, amikor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre."

---

Jézus Krisztus, a trónon ülő Király első és egyben utolsó ítélet hirdetése az Atyának a tűzesőben elkezdődő ítéletének, a Világ megtisztításának végső befejezése.
Ezután kezdődik a békekorszak a megmaradt nemzetek / emberek számára a kijelölt országukban, és a szentek közösségének Jeruzsálemben.

Felhívnám a figyelmet a szövegben az igazak megjelölésre, nem ugyanaz, mint a szentnek (elhívottnak, választottnak) lenni.
Szent = Istennek elkülönítve lenni, Jézus Krisztus vére által. Ez Isten népe. A lelki Izrael.
Igaz = cselekedetei által igaz ember. A nemzetekből megmaradt emberek ilyen igaz emberek lesznek.


Elhívott szent nemzetség
Isten népe - Izrael -


"Méltóan kell járnotok ahhoz az Istenhez, aki királyságába és dicsőségébe elhívott benneteket."
1Tessz 2,12

"Aki megmentett és előzetes határozatának megfelelően szent hívással elhívott bennünket, 
nem tetteink alapján, hanem kegyelmének következményeképpen, 
melyet a Felkent Jézusban örök idők előtt adott [már] nekünk."
2Tim 1,9

"Aki elhívott titeket, ti is szentek legyetek minden forgolódásotokban."
1Pét 1,15

"A Bárány ellen fognak harcba szállni, de a Bárány le fogja győzni őket, 
mert uraknak Ura és királyoknak Királya, 
s vele [fognak győzni] az elhívottak, kiválogatottak és hűségesek."
Jel 17,14
  Ezt az igazak a szentektől megkülönböztetést látjuk a Jelenések könyve 22,11-ben. is.

Szeretném majd folytatni, a béke korszakkal, - a szentek megdicsőült testével, Jeruzsálemmel, a Jeruzsálemben található életfával... - nagyon fontosnak tartom... de most már nem is tudom hányórája - 7 - írom ezt a bejegyzést... elfáradtam.

folytatás máskor...

Ha esetleg valahol valamiben tévedtem és van katolikus irodalomban elragadtatás írva, szívesen várom a megjegyzéseket... köszönöm. A katolikus békekorszakról szóló irodalmat is szívesen venném. Köszönöm.

bogi


Még nem olvastam végig őket, - ránézésre jónak tűnnek - ehhez a témához:

http://www.zsidok-keresztenyek.eu/honlap2/reload.html?profeciak-tanitasok/profeciak-tanitasok.html

http://effata.info.hu/szirtes-peter-utolso-idok%E2%80%93-iii-az-ur-szentsegenek-hegye-es-az-eljovendo-korszak-ezer-eves-kiralysaganak-izraelje/

http://bibliatanitas.csana.eu/news.php?extend.47.9


Nincsenek megjegyzések: