"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. február 2., csütörtök

Magyar Fruzsina 2012. 02. 01-i beszédéhez


Sírtam, hogy ezt a videot néztem.

Hogyan juthattunk idáig, Magyarország?

Vészesen baljós előérzeteim vannak. Ha a palackból kiengedik a szellemet, jaj lesz minden békét, jogokat, demokráciát igenlő értelmes embernek.

Dolgoztam gyermekotthonban, az ott tapasztalt őrületet látom kibontakozni, a maga teljességében itt az egész országban. A minden mindegy vad agressziót. A másikat kihasználó, tönkretevő, manipulatív, zsaroló, agresszív, no intelligencia birka szellemet. A gyerekotthonban tombolt az ideológia. Az emberkék mindig ahhoz csapódtak, akinél nagyobb védelmet éreztek. Megalkudtak, mert pofonokat így is kaptak, de ez a megalkuvás, életösztön; legalábbis annak nevezzük, de nem az, hiszen az életösztön legalja, amikor a másik embert nem nézi, csak a halálba kívánja, az erősebbet érdekből támogatja. Csorda szellem, aktuálisan verődnek össze. Az érdek mindig az, hogy erősek legyenek. Erősebbek, mint a felvázolt, megvizionált ellenségük. Láz-agybetegen megvizionált, alapja semmi nincsen, lehet, amikor belőtte magát akkor született meg benne. Számukra mindig létezik ellenség, és az ellenség mindig erősebb náluk, mindig le kell győzni. Ezeknek az embereknek nem az a gondjuk, ha szegények. Igazából az életből nem gond nekik semmi sem, - még ha azt is mondanák - egy gond létezik beteges agyuknak: azt hiszik valaki erősebb náluk. Bármiben, számukra minden az erőt képviseli, a fizikai, a mentális, az intelligenciai, a pénzügyi, minden, ami jobb vagy több, mint, ami nekik van. Tombolnak és rombolnak. Pusztítani kívánják, azt, ami neked van. Akkor örül és táncol, ha azt látja romokban, amit te nagy nehezen felépítettél az életedben. Akkor örül, ha téged megtörve és szomorúnak lát.

Amikor én ezt a szellemiséget a gyerekotthonban megláttam, ott még küzdöttem ellene, békés eszközökkel, hogy némelyeket megmentsek. Türelmesen próbáltam elmagyarázni, megmutatni, nem mind ellenség, ami annak látszik. A gyerekekkel ezt nem lehetett megértetni. Mert ez a szellem a gyűlölet szellemével házasodik.
Tévedés ne essék, ezt a szellemet, nem a félelem tartja fenn, hanem a puszta gyűlölet.

A gyerekek mindig kimagyarázták, miért gonoszak: mert már sokat bántották őket, ezért nem adnak több esélyt senkinek, aki megnyugvásra, megbékélésre hívja fel őket. - És vihogva rohantak tovább, hogy újra megalázzanak, elverjenek valakit.

Ez a szellem 
az értelmetlenség, a gyűlölet, a hazugság, a képmutatás és az irigység kevert szelleme. 
Gonosz és erős szellem.

Úgy látom, ha a palackból kiengedik, gyorsan terjed, szaporodik, fertőz. Ennek a szellemnek az a célja, hogy mindenkit mindenkivel összeugrasszon, az éppen erősebbhez húz, éltető tápanyaga az értelmetlen gyűlölet; ha nem nyílt, akkor titkon megbúvik, ha te voltál az erősebb, a csorda vezér, addig téged támogatott, ám, ha meggyengültél, ne reménykedj, a gyűlölet pillanatok alatt eltűntet téged is. Ez a szellem uralkodott és uralkodik minden diktátorban. Hogy, hogyan alakul ki az emberben, vagyis hogyan hívja magába egy ember, egy közösség, egy ország népe? Ha a közös megtartó jó erkölcs eltűnik a közösség mindennapjaiból. Ha elfelejtjük az egyszerű együttélés szabályait. A hálát, a köszönetet, a hűséget, a tiszteletet, az emberi méltóság tiszteletét egymásban, a szeretetet. Ha nem becsüljük meg többé egymást. Se nagyon, se kicsit. Ha nincs bennünk hála az elmúlt, a jelen és a jövő egymásért hozott áldozataiért. Ha ellenséget kezdünk látni szomszédunkban, jó barátunkban, munkatársunkban. Amikor már nem becsülünk semmit se.

Ez a szellem tehát nem a szegénységgel, vagy a nyomorral függ össze. Ez a szellem annál sokkal gonoszabb.
Hogy kiirtsuk magunkból rengeteget és hosszú ideig kell tenni. Elfogadni mások szerető közeledését. Elhinni, hogy szeretnek minket. Lemondani minden támadásról, és minden védekezésről. Hálát adni Istennek, hogy felébredtünk reggel, örömmel üdvözölni embertársainkat, még a talán ellenségnek gondolt embereket is. Ezt a szellemet, önmagunkban a békességgel és az örömmel lehet csak kiirtani. A tiszta szeretettel. A legmagasabb, nemes tiszta erkölccsel. Minden ember iránti szeretettel. Ha pedig még jobban meg akarjuk regulázni, akkor a másokat tevékenyen segítő szolgálatával, főképp pedig azokon való segítésével, akik az ellenségeink. Ez az egyetlen egyéni gyógyszere, más nincs. Mindenkinek magának kell leszámolnia vele.

Kedves Magyar Fruzsina, teljes mellszélességgel állok elhangozott beszéde mellé. Nem engedhetjük, hogy a gyűlölet lángra kapjon, mert pusztítani fog. A tiszta erkölcs az,  ha tiszteljük embertársainkat. Nem pedig, a képmutatók hangzatos beszéde, akik csak állítják magukról, hogy náluk az igazság, és az erkölcs, de gyilkolnak gondolataikkal, szavaikkal, és majd később, ha tehetik tetteikkel. Hiszen ha megteheti, megfogja tenni. Ne áltassuk magunkat. Ez a szellem, már kicsiben életünk minden részén ott ólálkodik. Ha teheti? Miért ne tenné meg? Ha engedik: mindent, amit meg akar tenni.
Kezdetben pimaszul, később tiszteletlenül beszél veled, ha engeded, és engedjük, aztán szembeköp, majd egyszerű mozdulattal lesöpör, minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Képmutatón azt hazudva: szeretetből tette és azért, mert te voltál a gonosz.

Az egyetlen megoldás országunk helyzetére a Magyarországnak nevezett közösség együttes fellépése, a palackba visszatömködött szellem lehet. Nekünk az ország népének együtt kell kimondani:


Gyűlölet szelleme! 
Vissza a helyedre. 
Mi mindannyian szeretjük egymást! 
Nem rosszat, hanem jót tervezünk és gondolunk egymásról.

És igen, büszkén vállalom: zsidónak zsidó lettem, magyarnak magyar, görögnek görög, cigánynak cigány. Mindenkinek mindenné lettem, hogy némelyeket megmentsek. (1Korintus 9,22)

Isten áldjon meg minket! És adjon minden gyűlölködőnek igaz megtérést, hogy valóban üdvözüljön.

bogi

1 megjegyzés:

Magyar Fruzsina írta...

Köszönöm, Bogi. Feltettem a Facebookora. Magyar Fruzsina