"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. február 13., hétfő

M. Basilea Schlink

Régi leveleimet néztem át a szekrényből kihúzott papírdobozomból.
Elhatároztam felhívom egy debreceni barátnőmet, Annát.  Megkérdezem, hogy van. Az ő leveleit olvasgatva találtam egy kis keresztény prospektust a borítékban, M. Basilea Schlink írását.
Tervezem, beírom következő bejegyzésben, ezt a kis üzenetet, mert megvigasztalt.

Rákerestem az interneten, hogy ki Basilea Schlink; meglepett, amikor megláttam, hogy könyveinek ki a magyarországi kiadója. Hirtelen beugrott, örömmel jutott eszembe, hogy a kiadóval, Nagy Perge Zoltánnal és feleségével, tizenöt éve, volt szerencsém személyesen találkozni. Férjemet és engem a fia vitt el hozzá. Emlékszem így invitált a találkozásra: "Meg kell őt ismernetek, gyertek, hadd mutassam be."

Így történt, hogy találkoztunk Zoli bácsival, egy áldott idős emberrel.
Véletlen találkozások? Olyan furcsa vagyok, észrevettem, sokszor évek telnek el, hogy valamit ésszel fel tudjak fogni. Magam előtt is hálátlannak tűnök a 'sors', vagyis az Isteni kegyelem előtt.

Arra gondoltam, hogy tehát Nagy Perge Zoltán bácsi hihetetlen nagy munkájából is fogok majd idézni blogomon, Basilea Anyától. Tisztelettel fiára és családjára is, akikkel jó kapcsolatot ápoltunk, szeretettel gondolunk rájuk, a messzi Amerikába. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy Amerikába való költözésükkel annak idején megvárták az esküvőnket, mert velünk akartak ünnepelni...

Szeretettel közlök tehát néhány gondolatot Basilea Anyáról és Anyától, Basilea Anya címke alatt.

bogi

Rövid élettörténeti ismertetés:


Basilea Anya /M. Basilea Schlink/ (dr. Klara Schlink)
1904-ben Darmstadtban született. Brunswick-ben nőtt fel, ahol édesapja éveken keresztül a Műszaki Egyetem rektora volt. Otthonuk egy kis értelmiségi és kultúrális központ. Klara fiatal életét üresnek találta, és kereste az élet értelmét. 17 évesen Jézus Krisztust személyes Megváltójának szívébe, életébe fogadta. Óvónői és szociális gondozói iskolákat végzett. Bibliaiskolába járt. Egyetemi éveiben művészettörténeti, filozófiai, teológiai és pszichológiai tanulmányokat folytatott. Doktori fokozatát 1934-ben a Hamburgi Egyetemen szerezte. A Hitvalló Egyház bejegyzett tagjaként a Német Keresztyén Diákszövetség női tagozatának elnöke lett. Hitler Németországában minden kompromisszumot elutasító magatartása miatt nem kívánatos személy. Nem volt hajlandó a zsidókeresztényeket/keresztyényeket kizárni a Diákszövetségből. Ezzel a döntésével az életét kockáztatta. Később egy missziós társaság utazó titkára előadásokat tart "Izráel, Isten választott népe" kérdéséről. A Gestapo elé idézik. Egyértelműen bizonyságot tesz Krisztusba vetett hitéről, mégis szabadon bocsátják. 1947-ben Erika Madaussal, (Martyna Anya) munkatársával Darmstadtban a Németországi Evangélikus Egyház keretein belül alapították meg az Evangélikus Mária-Nővériséget. 1957 óta feladai feladatai közé tartozik az Izráelért és Izráelben való szolgálat is. M. Basilea Schlink több, mint 100 könyv, füzet szerzője. Írásait 60-nál több nyelvre lefordították."A szenvedésben elrejtett kincs" c. könyvében gazdag személyes tapasztalataiból merítve arról tesz bizonyságot, hogyan találhatunk a szenvedések mélyen igen-igen gazdag kincsekre. A "Győzelem a bűn felett" c. könyve 45 különböző bűn elleni "lelki orvosság" receptje. Segít a bűn felismerésében, és megmutatja a győzelemhez vezető utat. A "Választott népem Izráel" c. könyve igazi bűnbánati lelkületet, az Isten Igéje és népe iránti mély szeretet sugároz. Könyveinek magyar kiadója: Nagy Perge Zoltán, Budapest.

Néhány találati hely:

http://www.karizmatikus.hu/noha/olvasnivalo/324-m-basilea-schlink-magyar-kiadoja
http://katolikus-honlap.x3.hu/regi1_elemei/Page447.htm
http://www.vargamakai.com/aggodalmaskodas.html
http://www.youtube.com/watch?v=ROCwerJqwSo

Nincsenek megjegyzések: