"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. február 1., szerda

Ezerarcú szociális munka - Vajon tudják az emberek...?


Videónkat a célból készítettük, hogy erre a kérdésre választ kapjunk. Vajon tisztában vannak az emberek azzal, hogy egy szociális munkás hány féle területen dolgozhat és mennyi féle ember problémájában nyújthat professzionális segítő kezet?

A videó nagyon tanulságosan mutatja be, hogy egy felsőfokú (egyetemi és főiskolai szintű) képzésben oktatott szakmáról mennyi téves nézet él az emberek fejében...  (Készítő: vscstudio)


Ez a videó az Ezerarcú szociális munka - Vajon tudják az emberek...? című videofilmünkre igyekszik reflektálni nagy szakmai múlttal rendelkező szociális szakemberekkel készült interjúk segítségével. A beszélgetések alatt kiderül számunkra, hogy bár a szociális munka sokak számára egyenlő a közmunkával, ez korántsem helyénvaló, hiszen egy nagyon sokrétű és kreatív lehetőségekkel kecsegtető szakmával állunk szemben. (Készítő: vscstudio)


Hegyesi Gábor, a Szociálismunkás-képző Tanszék tanszékvezetője mutatja be ennek a szakmának és ezen jellegű tanulmányoknak a szépségeit. (Készítő: akos87)

Nincsenek megjegyzések: