"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. december 19., hétfő

12. nap

    Végre megjött a kompressziós harisnyám. Sokkal jobb így. Kényelmesebb, mint pólyában, bár ezt az I. fokozatot is nehéz felhúzni.

    Reggel felhívott a házi orvosom. Érdeklődött, hogy vagyok. Kedves tőle. Majd kérdezte mit mondott a műtő orvosom ama kérdésére, hogy nem kell véralvadásgátlás? Elmondtam, hogy legalább ötször erősítette meg a műtő orvosom, hogy nem kell semmiféle vérhígítás, minek után még azt is elmondtam a varrat szedésnél neki, hogy a házi orvos ezen csodálkozik, a műtő orvosom így summázta a dolgot: én meg azon csodálkozom, hogy a házi orvos csodálkozik ezen - mármint azon, hogy nem kell szúrnom magam, vagy szednem gyógyszert.

Ezt a ide-oda pingpongozást, a beteg csak kapkodja a fejét. Dejavu érzésem van, voltam már ilyen helyzetben, csak papokkal.

(???)

Szóval, a házi orvosom, ezektől függetlenül azt javasolta nekem a telefonba, ma reggel, hogy szedjem az Aspirin protectet, napi egy tablettában. Így teszek, szerdán pedig felkeresem, hogy megnyugodjon. ()

Sóhaj.
Az ember ne őrüljön bele az orvosokba. Esküszöm, miattuk visz el az ideg. Most röhögök is, meg nem is.
Értem én mindenki álláspontját, de nem én vagyok a beteg? Legalább ne ennyire látványosan ne értsenek egyet, nem is olyan kicsi dolgon. /Tüdőembólia, trombózis stb./

Egész délelőtt orvostudományban jártas barátnőmet akartam hívni. Aztán gondoltam mégsem zavarom ilyen ügyekben, kész kabaré lenne, hogy őt zavarjam.
Hát nem felhívott délután!  Ha ő megnyugtat, nyugodt leszek. Azt mondta, ha eddig nem volt baj, egyre kisebb a valószínűsége. És persze a véralvadásgátlás is egy túlbiztosítás, amit egy bizonyos életkor után már automatikusan adnak, mint a koleszterinszint-csökkentőt. Ez lehet a gyógyszercégek hatása. Illetve a műtétem jellegéből is arra következtetett, hogy az kevés szövetet érintett, tehát még ez is lehetett az oka, hogy nem kellett véralvadásgátlás.

---

Olyannyira elszaladt az időm ma, hogy nem tudtam elkészíteni a banántortát, amit a blogom 10.000 rákattintásának örömére terveztem. Majd holnap. 

minden jót,
bogi

Nincsenek megjegyzések: