"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. október 2., vasárnap

Esti ima

A békesség Istene pedig,
aki az örök szövetség vére által
kihozta a halottak közül a mi Urunkat,
Jézust,
a juhok nagy pásztorát.
Zsidókhoz írt levél 13,20


Atyám!

Köszönöm neked, hogy elküldted hozzánk Jézust. Az Igaz Egyetlen Bárányt, aki bűneinket hordozta. Testet adtál neki, hogy ember legyen. A Te Szent Fiad. Hogy Ő legyen az Igaz ember a földön, amelyet a halál nem tarthat fogva. Az Ő Igaz vére, amely megváltotta testét a haláltól és örökéletet adott neki. Az Ő vére által menekülünk meg mi is.
Az egyetlen emberi-földi vér, amely tiszta volt Előtted, amely tisztává tehette az emberiséget, az egyetlen elfogadható váltságdíj.

Jézus nem késett felajánlani, Igaz életét másokért is, Te előtted URam, mert úgy szeretett Téged, Istenem.
Ismert Téged, és tudta, hogy szereted az embert, nem akarod a bűnös halálát, meg akarod menteni.

Minden földi romlandó, mert a bűn következménye, a halál, mindent elemészt.
Jézus vére által az Ő teste azonban romolhatatlanságba öltözött. Mennyei Lelke mennyei Testet kapott. Így lesz velünk is. A Te Tőled kapott mennyei lelkünk, halálunk után mennyei testet ölt.
Köszönjük drága szent mennyei Lelkedet, amely bennünk eljegyezte magát földi lelkünkkel, hogy ami eddig így csak földi volt az teljesen mennyei legyen, amelyet a halál nem érinthet. Köszönjünk Fiad vérét, amelyre tekintve megmented halandó testünk.

Oh Jézus, csupa vér ruhád! A Te véred!
Az Atya minden hatalmat neked adott, mennyen és földön.
Hogy majd mindent visszaadjál.
Köszönöm Uram, váltságodat,
hogy mint Igaz ember, véredet adtad a nem igazakért.
Hogy még most földi halandó életemben,
elküldted mennyei szent Lelkedet,
örök életem zálogát.

bogi

1 megjegyzés:

Nelly írta...

Milyen szép, micsoda kegyelemben élhetünk, ha elfogadjuk váltságunkat Krisztusban és befogadjuk a SzentLelket! Mindenkinek ezt kívánom, hogy megláthassa és megtegye.