"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. augusztus 5., péntek

Péter apostol a vízen járt

Oh, én nem tudok a vízen járni, de ha Isten akarja, akkor igen.
Akárhogy szemlélem életem, szüntelen szembesülök vele, mert mélyen írva van benne, csak ember vagyok. Múlandó, gyenge. Minden vágyódásom, akarásom betöltése, Isten kezében.
Péter apostol a vízen járt. De nem azért, mert képes lett volna rá.
Péter apostol a többi apostollal együtt, az egyházat vezette, de nem azért mert képesek lettek volna rá.
Mi keresztyének, milyen hamar elfelejtjük az Istent! Mindig csak harcolunk, küzdünk, de Neki, csak keveset adunk, noha Ő az, aki mind az akarást, mind a cselekvést, mind az eredményt befolyásolja.
Milyen nehéz várni az Istenre! Milyen nehéz elfogadni Tőle, minden körülményünket, ha vihar dúl körülöttünk és bennünk. Járni akarunk a vízen! Uralkodni a lehetetlenen! S lehet, járunk is, néhány percig, amíg újra nem jön bennünk az emberi természet, "ez csak délibáb! ember vagyok, hol vagy Isten?" Így ragad el minket újra és újra gyengeségünk, miért csodálkozunk, emberek vagyunk? Nem istenek. Nem tudunk, sem csodát tenni, sem gyógyítani, de még tanítani sem, ha Isten Szent Lelke rajtunk keresztül meg nem teszi.
Még arra is kevesek vagyunk, hogy bűntelenül, egyenesen éljünk. Mérhetetlenül bűnösök vagyunk, ami megtartott minket, és a mennyekbe emelt, az egyedül Isten kegyelme.
Istennek joga van felettünk ítélni, de Ő már nem ítél meg minket, az ítéletet egészen a Fiúnak adta.
Társadalmi vezetőknek, hatóságoknak is joguk van felettünk ítélni, ha vétkezünk. Lehetünk bár Isten papjai, szüntelenül vétkezünk, minden ítéletre méltók vagyunk. Ki az, aki tökéletes? Álljon elő, hogy megszégyenítsem. Minden büntetésünk jogos. Mégis, habár így van ez, a Szent Isten mégis lehajolt, hozzánk bűnös emberekhez.  Ő az, aki megigazít, és Fia vérére tekintve el nem ítél. Felmentő levelünk a Mennybe van szegezve.
Ha valaki megvásárolt minket, tehet bármit velünk, Övé vagyunk, egészen. Isten nem aranyon, és nem ezüstön vásárolt, hitelt sem fogadott el. Szövetsége, amelyet Jézus Krisztussal értünk kötött, magasabb, örökkévaló.
Kérem is, és kérje minden Isten gyermeke: ha büntetnek elfogadom, gyarló emberként méltó vagyok, minden büntetésre. Isten az, aki megaláz, és Ő az, aki felemel. Melyik becsületemhez ragaszkodhatnék? Minden, ami földi, az múlandó; megdicsőült mennyei valóságomban van, örök, tiszta és tökéletes életem. Isten az, aki ingyen adta nekem. Várom már Uram, így legyen, egészen! Múlandó létem, múljon el, s legyen örök, tiszta életem.

És mégis mentsetek fel Testvérek! Egymás kezében tartjuk gyógyulásunk, megmentésünk, megigazításunk! Imádkozzatok, hogy földi mulandóságunkban méltón éljünk Főpapunkhoz, aki elhívott magához minket!

bogi

Nincsenek megjegyzések: