"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. július 20., szerda


    "Az élet sokkal rövidebb és sokkal becsesebb, mint hogy téves utakra merészkedhetnénk. Annak, aki megszokta, hogy Isten vezeti, egész lénye úgy megnyílik az isteni benyomások előtt, hogy az Ő akaratát külső jel nélkül is felismeri bensejében, és azt választja. Isten nem vezet mindig látható jelekkel, hanem gyakran úgy is, hogy elhatározásainkat irányítja.
    Hogy szívünk állapota helyes-e, annak legbiztosabb jele, ha mindenféle látszólagos akadállyal szemben teljes nyugalmunk van. Aki valóban csak Isten akaratát kívánja megismerni, s arra vár, azt a nehézségek nem rémítik meg, sőt, bizonyos értelemben szívesen látja őket, mivel új alkalmakat nyújtanak Isten beavatkozására. Ha valóban a felhő- és tűzoszlopot követjük, a Vörös-tenger sem rémít meg, színtért látunk benne, amelyen újra megnyilvánulhat Isten hatalma, aki a vizeknek is parancsolni tud; Akinek szavára a vizek falakként emelkednek fel, amíg mi száraz lábbal megyünk át a tengeren. S ha a Sátán maga gördít is elénk akadályokat (1Tesz 2,18), mégse csüggedjünk: Isten megengedi, hogy valami egy időre utunkat állja, de csak türelmünket és hitünket próbálja."

Nincsenek megjegyzések: