"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. május 16., hétfő

Tengerünkben

Sok mindenen az embernek felül kell emelkednie, mondhatnám: ilyen - a sátán kötelékében van - a világ. De mi mégis felette állunk, az Úrban.
Legyen mindig minden úgy, ahogy Ő akarja. Az Ő akaratát cselekedni, minden dolgunkban. Akkor boldogok leszünk. Örömmel itatódunk át, ha az Ő akaratát cselekedjük.
Vajon megtalálni kell az akaratát vagy egyszerűen örüljünk Őbenne, mindig, minden időben, minden cselekedetünkben? Ez a kérdés roppant nehéznek tűnhet. Pedig nem az.
Ha Őbenne vagyunk, Őbenne örülünk, és cselekszünk, akkor áldottak vagyunk, már minden könnyűvé válik. Még a nehéz dolgok is.
Nem kell keresni különleges akaratát, mert Ő csak egyet vár tőlünk: szeretni, és örülni.
Oh kedves Testvérem! Néha azt mondod ez megy a legnehezebben, én pedig úgy megkérdezném ilyenkor tőled: miért?
Ha az Ő akaratát akarod cselekedni, miért nehéz szeretned és örülnöd minden időben?
Számomra, ez a szeretet és öröm a Tenger, amiben, mint hal élhetek. Nélküle nem létezem. Ha nincs, hiányától kínszenvedek.
Szükségem van az Őbenne való szeretetre és örömre, amely az én akaratomon, cselekvésemen, és hitemen keresztül életre kelt.
Az Úr így akar együttdolgozni velünk. Mert Ő ilyen, az Öröm, az Élet és a Szeretet Istene. Az Éltető vizünk, táplálékunk.
Örülj, örülj, örülj az Úrban! Légy áldott az Úrban. Mindegy hogyan végződnek körülötted a világi dolgaid. Örömöd, senki sem veheti el.
És! Kedves Testvérem, igaz az Élő Ige: minden utadban Jó szerencsés leszel, mert Isten áldott meg.
Mindenkor és az örökkévalóságban is, látni fogják az emberek: téged, Isten áldott meg! Örömöd, hited, békességed árul el tégedet. Mindezeket Tőle kaptad meg, mert nélkül nem létezhetsz.
Magadon viseled jelét. Hát használd, élvezd, amit kaptál, mint hal a vízben. Ez nem jövő idő, ez a JELEN.
 
bogi

Nincsenek megjegyzések: