"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. május 28., szombat

A magány óráiban

Kedves TestVérem!

Úgy szeretném, ha itt lennél, és titkon meglesnél. Látnád, az öröm, hogyan ragad el magával, amiképpen a magány percei nőnek körülöttem. Lassan megtelek erővel, és hálával Istenem felé, mert meglátogat engem. Érzem, ahogy bensőmben a Szent Lélek jól érzi magát. Végre ketten vagyunk. Neked a magány a sírás órái, nekem, az örömé. Úgy szeretném, ha egyszer titkon megláthatnád Titkom.

Sikálom a tűzhelyet, de lelkemben régi barátoknál járok, akik Isten Igéjét kutatják, majd az Úrral sétálok Genezáret partján. Eszembejutnak baptista barátaim, pünkösdisták, reformátusok, katolikusok. Boldogság önt el, hogy ennyi hívő lélekkel hozott össze az életem, akik figyeltek rám, mit mond általam a Lélek. Micsoda megtiszteltetés volt ez számomra! Lelkemben mindenkit külön megölelek, azokat is, akiket csak futólag ismertem meg, vagy akik még nem találták meg Isten útját, akik talán nem is sejtik gondolok rájuk, szívemben hordozom őket, magányos perceimben.
Milyen kevesen tudják, hogy szeretem őket. Mert szeretetemet, mélyen rejtem.

A teljes magány órái számomra az Urat jelentik. Nem kell semmit tennem, csak figyelnem Rá. Boldog vagyok, hogy ezt a kincset megkaptam Tőle. Szeretetétől könnyem csordulna.

Testvérem, szeretném, ha mindenki átélné! Az Úr közelségét. A magány és csend óráiban.

A csend és magány órái... nem zilált keresés, nem kétségbeesés... hanem egy pici megpihenés egy kis szigeten, ahol Ő vár rám. Meggyötört, megfáradt, bűnös életem és hálám viszem elé, és Ő megmutatja, milyen Jó hozzám.
Megköszöni minden fáradozásom, megmutatja, miképpen szerettem általa. Megmutatja életem gyümölcseit, én pedig ... áldom Őt, mert mindent Őtőle kaptam. Amit megköszön nekem az Isten, azt mind Tőle kaptam. Közöttünk már nincsenek szavak, csak nézzük egymást, vagy egészen közel jön  hozzám. Jól tudom, még dolgom van, imádkoznom kell értetek ... minden testvéremért.

Fussatok Hozzá, mert szeret titeket!

bogi

Mária éneke, Breath of Heaven, Amy Grant-től:


Nincsenek megjegyzések: