"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. április 4., hétfő

Mandinak - A Hold 2. rész

Oh Kedves Mandi!

   Végre írtál nekem! Micsoda megtiszteltetés! Azok után, hogy a sírba viszlek a Holdjaimmal!?
Nagyon köszönöm neked, végre tisztán látok!!!! Tehát, annak idején a farizeus-zsidónaptárban a páskaünnepe Jézus Krisztus halálának napján kezdődött. A zsidóknál azon az estén kezdődött a szombat, azon az estén költötték el a vacsorát a zsidók. Mindezt egy igéből tudtam meg, amit te ma kapásból húztál elő: János evangéliuma 18:28.
   Tehát, akkor nincs közbeékelődött szombat, Jézus halála és a feltámadása között. A szombat, az a páskaszombatja volt! Ezt a felismerést neked köszönhetem.
És mivel ez egy blog, és nem egy tudományos értekezés, így javítok magamon utólag, új bejegyzést írok. :) (Olyan disznó vagyok, és még élvezem is.)

Mi ezekből a következtetés? Az, hogy Jézus és a farizeusok nem egy napon ülték a Páskát.
Ismét egy kérdés, fontos ez?
Azt hiszem még mindig igen. Mert azt hiszem Jézus ünnepelte jó helyen a Páskát, mert Ő volt a Fiú, aki betöltötte a törvényt, maradéktalanul. Így tehát, nem a farizeusi 13. nap estéjén alapította meg az Úrvacsorát, - vagyis a farizeusi és a későbbi keresztény naptár szerinti csütörtök este, hanem az Úr szerinti szombat este. Ha pedig szombat este ették meg a Páskát, akkor a hét első napján szenvedett és halt meg, a hét 3. napján pedig támadt fel. Vagyis, nem a keresztény világ vasárnapján, hanem kedden.

Félreértés ne essék, én nem akarom az Úr napját vasárnapról keddre tenni, és azt kikiáltani szabadnapnak. :) Bár most így utólag nem is lenne olyan rossz, nem? Mindig hajtottam egy szerda szabadnapra. :)
Nem akarok törvényt gyártani. Én csak fel akartam hívni valamire a figyelmet. Hogy évszázadokig ártatlan embereket öltek vasárnap és szombat dolgában, valamint, hogy a mai napig tartja magát az a katolikus dogma, hogy az Úr napja vasárnap, mert akkor támadt fel.

Tudom, hogy el lehet veszni a napokban és a számokban, de nagyon érdekes, felcsapni a Bibliát - ahogyan ma te is ezt tetted. Összehasonlítani az evangéliumokat, Mózes törvényeit, és megállapítani, hogy valami nincs rendben!
Persze, tudom, ebben semmi meglepő nincs. A Bibliát emberek írták, tévedhettek is. Ám napok dolgában nem lehet tévedni, kivéve akkor, ha két naptár volt. Volt egy Jézusi/Istentől származó és volt egy farizeusi. Engedd meg, hogy abban higgyek, hogy Jézus tudta helyesen mikor volt a Páska ünnepe.
Hogy Ő volt az Isten Báránya, aki feláldoztatott, helyettes áldozatként, hogy az Ő vére, az aki megment engem az éjjel jövő pusztító angyaltól. Szimbólumként is erre mutat a halála, de hinni akarok abban, hogy azon a napon is halt meg, mikor ezt az Úr elrendelte, elsőként Mózesnél. Mert Isten a tökéletes tervező. Lehet, hogy nekünk embereknek mellékesek bizonyos dolgok, mikor mi történik, de Neki nem. És mégis hányszor felkiáltunk - és kiáltottál te is - mennyire pontos volt az időzítés!? Pont most Uram? Kérdezted hányszor tőlem? Igen, pont most. Vajon ha te meglátod, a dolgok mögött az isteni összefüggéseket, és rendezéseket, nem Ő állna-e hát a dolgok idejének összerendezése mögött is?
 Isten nem téved, amikor pont akkorra helyezi az időket amikorra. Neki nem esik ez nehezére.
Nem hiszek azokban az emberi spekulációkban, hogy Jézus nem a Páska ünnepén halt meg.
Milyen nevetséges lenne, ha Jézus előtte egy nappal halna meg! A zsidó nép, és persze utólag a tanítványai is, még egyszer, elfogyasztja a Páska bárányt a halálának estéjén? 

És itt van ez az elsőszülöttek felajánlása. Mózesnél a Páska bárány elrendeléséhez kapcsolódik az elsőszülöttek felajánlása az Úrnak. Hát nem ez is arra mutat, hogy amiképpen tőlünk emberektől kérte az elsőszülötteket, ugyanúgy Ő is felajánlotta értünk az Ő elsőszülöttjét? / Utalás ez Ábrahám-Izsák történetére is/
Semmi újat nem mondok! Te is tudod. Az új, amit írok, hogy rámutattam egy kicsi bakira a Bibliában, amely tulajdonképpen óriási. Emberek milliói hiszen a szentcsütörtökben, a szentpéntekben, és a szentvasárnapban. Persze, mindenki legyen a maga hitében. Hiszen ez a hit nem zavarhatja az Istent, ezen vallások vezetői szerint, de szigorúan büntetik azokat, akik nem hisznek az őáltaluk kreált ünnepnapokban! Én csak azt mondom, nem a napok neveit kell ünnepelnünk, és azokhoz ragaszkodnunk, hanem a 14.estétől a 15. naphoz kell ragaszkodnunk, mert azt szerezte az Úr, amely már Mózesnél is mint előképként szerepel. A 15. napon történt dolgokra kell megemélkeznünk, amikor Jézus megalapította az Úrvacsorát, - amely egyezik a mózesi Páska bárányéval - majdhogy szenvedett értünk, majd meghalt - amelyre utalt a mózesi Páska bárány. Mindegy, hogy az keddre, csütörtökre, vagy szombatra esik. A lényeg, hogy Ő volt az Isten Báránya. A Páska Bárány, amelyet elfogyasztottak a tanítványok. És az Ő vére volt a Bárány vére, amivel ahogyan annak idején Egyiptomban, bekenték az ajtófélfát, hogy a Gonosz ne ölje meg az elsőszülötteket. Most itt Isten elsőszülöttjeit, vagyis minket. Mi vagyunk Isten országának elsőszülöttjei, az Úr maga szült magának. Nem ad oda minket a Gonosznak. Ahogyan a tanítványokat sem engedte elvitetni az őrökkel, ugyanúgy minket sem enged elvitetni a pokolba.

Az egész áldozatnak ez volt a lényege.

Mózesnek azért adta a Páska bárány emlékünnepét, hogy majdan eljön az Igazi Bárány, akkor felismerjük Őt. Lehetetlenség, hogy ne a Páska Bárány ünnepén haljon meg Jézus Krisztus, hanem előtte egy nappal. Abszurd, gyenge próbálkozás lenne a mi Tökéletes Istenünk részéről. És mégis keresztény vallások, csúsztatják ide-oda ezt a Szent napot, ragaszkodnak napok neveihez, a lényeg helyett.

Jobb tisztán látni, mint botorkálni a sötétben.

Köszönöm, hogy ennyit foglalkozol velem. Isten áldjon meg! Nagyon nagy örömmel várom a további gondolatokat!

Na még egy, nem hiszem, hogy rajtad kívül, és még néhány emberen kívül ez valakit érdekel. Nem is fogják áttenni maguknak az Úr halálnak napját, a 15. napra. A keresztény világban minden marad a régiben. Ezek a dolgok már annyira belerögződtek, hogy nem fogja senki megváltoztatni, csak maga az Úr. Nézd, engem se fognak megölni, és nem leszek vértanú, pedig kétszáz évvel ezelőtt még jó reménnyel pályázhattam volna erre a címre, az ilyen gondolataimmal. Kiátkozni se fognak, mert nem vagyok egyik egyház tagja sem. Riogatni se tudnak, a Mennyből való kiátkozással, mert hiszek az Úrban, és tudom, hogy a hitem üdvözít, nem a vallásom, vagy az egyház. Mégis, nézd! Hány és hány ember van gúzsba kötve a keresztény vallásoktól? Megrémísztve! Neked, kellene magyaráznom? Azért, mert te szabad vagy már? Ennyire elfelejtetted volna, mit jelent a vallási megkötözöttség? :)
És ismét, félreértés ne essék! Isten ments, hogy a keresztény egyházak hitelét romboljam!!! Pont én? Távol álljon tőlem. A keresztény egyházakban vannak a barátaim és a testvéreim. Szeretem őket.

Hogy mi hát akkor a szabadság? Hogy tudom, tudjuk, hogy mi üdvözít, és az nem a tudás, még csak nem is az általunk vélt igazság, hanem Jézus Krisztus maga! Hogy hiszem és vallom, Ő Isten Fia. Őt várom! A többi csak gyenge, emberi próbálkozás, de! élvezem, a szememen is látod. :)

Újhold, szombat, ünnepnapok, csak árnyékai a Valóságnak! Amely a Krisztus! Ámen. Legyen mindennapunk Páska! :)

sok puszi
bogi

Nincsenek megjegyzések: