"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. április 14., csütörtök

Egy szép reggel

Reggel. Boldog vagyok! Az ÚR olyan szép a hajnali fényben. Ha nem lenne semmi csak Ő, az is elég lenne nekem. Az ÚR maga mondta: "Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek. (Jn 10,10)
Mindennel megelégít, nincs amiben szükséget szenvednénk, ha Ő itt van. Ámde ha Ő nincs velünk, a legnagyobb gazdagság is, üresen vigasztal minket. A palotában magányosak lehetünk.

Eltűnt a hajnali fény az égről, most a Nap veszi át lassan az uralmat. És én boldog vagyok! Mert az Ő ismerete betölt. Eltölt örömmel, hogy még egy kis idő, és mindenki megismeri Őt színről színre, és a Menny gazdagsága a Földre hull. "Mert tele lesz a föld az ÚR ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja." - mondja az ÚR. (Ézs 11,9) Bizony ez lesz a kincsünk és örömünk. Saját szemeinkkel látjuk majd meg, hogy így lesz, hogy az ÚR a Jó és Irgalmas Isten, akinek türelme hosszú, szeretete nagy és megbocsátja a bűnt. Mert emberek vagyunk! S azok is maradunk. Mindvégig esendők, nem akar istenekké változtatni, (a Sátán hazug suttogása: istenek lesztek) hanem gyermeki probálkozó emberként gyönyörködik bennünk. Szent Lelkét adja nekünk, (Szent Lelkével siet segítségünkre) meglátogat minket a Földön, saját lelkével táplál, vezet az ismeretre, ad örömöt és bőséget nekünk. Atyánk Ő. Szeret minket, jól tudja vétkeinket, de betölt minket a teljes ismeretével, hogy ne vétkezzünk ellene és megismertet Jézussal a Főpappal, aki érettünk mindenkor esedezik Őelőtte, hogy mindenkor Neki adjunk hálát, és dicsőséget.
Így lesz ez most, és így lesz ez örökké. Ha Ő majd eljön, színről színre látjuk Őt és megismerjük az Istent, hogy Isten és az ember végre, a Világ Világosságában, öröm ujjongással, örökre megbékéljen.

bogi

Nincsenek megjegyzések: