"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2010. október 19., kedd

A Vörös tengeren át

Noel Richards - Up to Zion - lemezét hallgatom. Szerintem az egész ahogy van gyönyörű. Amikor férjem udvarolt, az ő jó voltából, akkor hallgattam meg elsőnek ezt a lemezt. Rögtön a szívemhez nőtt. Egyszerre szól Isten dicsőítéséről és a zsidó népről. Megszerettem a zsidó népet. Azt amelyik a Vörös tengeren át megszabadulva, a Sion lábainál áll. Megrémülve és mégis áhítattal, az Isten szól hozzá. Mózest küldték fel, mert féltek az Atyától. Villámlik és füstölög Sion hegye, onnan származik a tíz parancsolat.
A zsidók története olyan szép. Ettől a zenétől eszembejut, szeretem a zsidó népet. Szeretem ahogy ott állnak, keresik a hangot, hogyan imádjuk Istent? Hogyan közelítsünk hozzá?
Erről a lemezről Mózes éneke számomra a legszebb. Song of Moses.
De szólnak a dalok Jézus véréről is. Isten Bárányáról.
Mennyire szeretném, ha a két nép, egy lenne. Mennyire szeretném, ha megtalálnánk egymást Jézusban.
Minden kicsi lépés efelé boldoggá tesz. És most eszembejut Dennis és Steven. 1996-ban Amerikából jöttek. Ők keresztények voltak, azért jöttek el Magyarországra, hogy a vasfüggöny lehullása után segítsenek minket magyarokat, a keresztény hitre jutni. Igen. A kommunizmus átka, sok fényt elfojtott. Hozzám se jutott el az Örömhír, 17 éves koromig. Emlékszem minden szerdán kimentünk a Blaha Lujza térre, evangelizálni, amatőr módon mégis nagy hittel. Mi, akik ott hirdettük az Igét, csak keresztények voltunk, semelyik egyházhoz nem tartoztunk. Ha valaki érdeklődött beszélgettünk vele, prospektust adtunk. Este beültünk egy csöndes helyre és tovább beszélgettünk, énekeltünk. Mivel sokan más anyanyelvűek voltak, énekeink inkább a tehénbőgéshez hasonlítottak kívülről, de én még sose hallottam olyan szép énekeket. Az emberek jöttek mentek. Ki tudja érintődött-e meg valaki. Evangelizálni nagyon nehéz volt így. Egy évig csináltuk. Sok viszontagság között. Amelyek között volt egészen felülről jött nehézség is, a Horn kormány idején, egy rendelet kimondta, hogy nem lehet összejönni az utcán csak úgy, és beszélni a tömeghez. (szólás szabadság ettől fogva nuku - no koment.) Rendőrségtől kellett engedélyt kérni. Képzeld, mindez a rendszerváltás után volt. Talán vannak, akik el sem hiszik. Képzeld ahogy amerikaikkal és egyéb nemzetiségiekkel akarjuk hirdetni az evangéliumot és odajönnek a rendőrök. Egyszer fel is oszlattak. Pedig békés, mosolygos emberek voltunk. Csak Jézus Krisztusról akartuk beszélni. ... Azóta már, nem kell papír, hogy hirdessük az Igét, - azt hiszem - de ... mintha kevesebben lennének az utcán, akik hirdetik.
Szóval Dennis és Steven, olyan szeretettel emlékszem rájuk. Alenre és Katie-re is. Ugye ők még Magyarországon vannak, ugye még nem adták fel? És Ritára, a tolmácsra, aki haza jött Amerikából és a hátsó sorban vigasztalhatatlanul zokogott. Szembesült a két világgal! Oh Magyarország! Gyermekeid zokognak öledben! És sír az én lelkem. Volt lelkes báránykák, Pásztorukat keresik.
Mintha újra minden sötétségbe borult volna. Elhalkult az ének szava, a dicséret... testvérek, barátok szanaszét mentek, az amerikaiak haza repültek. Nem, nem nosztalgiázok. Rosszabb ez annál.
Én már csak a nyomort látom... és bennem a kétségbeesés: Testvéreim! Hol vagytok? Zsidók, amerikaiak, magyarok, cigányok. Akik Jézus lábainál telepedtünk le, egy hittel, egy asztal köré, és nem volt kérdés: Jézus Megváltott minket. Együtt énekeltünk a Hegy lábánál, és vártuk, hogy szóljon hozzánk Isten szava. Hová lett a hit? Hová lett a lelkesedés, az öröm olaja?
Jöjj el Uram újra hozzánk, kérlek ne hagy el minket, szítsd fel bennünk a tűzet, az első szeretet. Szeress minket Istenem, hogy mi is végtelenül szerethessünk Téged.
Mint aszott csontok úgy járkálunk a romok között. Szabadíts meg minket Egyiptomból!

"And they sing the song of Moses the servant of God, and the song of the Lamb, saying, Great and marvelous are thy works, Lord God Almighty, just and true are thy ways, thon King of saint. Who shall not fear thee, O Lord, and gloriffy thy name? for thy judgments are made manifest." Revelation 15.3,4
2 Mózes 15-től

http://testveremnek.blogspot.com/2010/10/mozes-eneke.html

spearwort

Nincsenek megjegyzések: